Читај ми!

Sedmi dan blokade zgrada srpskih institucija na severu KiM – Simić, Todosijević i Zaporožac saslušani u policiji

Sedmi je dan blokade zgrada srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. Iz njih je takozvana kosovska policija počela da iznosi dokumentaciju. Danas su saslušani predsednici privremenih opštinskih organa Kosovske Mitrovice i Zvečana, Ivan Zaporožac i Ivan Todosijević, kao i član Predsedništva Srpske liste i direktor Filijale PIO fonda Igor Simić.

Zamenom opštinskog grba tablom sa zastavom žuto-plave boje koja označava tzv. državnost na Kosovu, i iznošenjem dokumentacije iz zgrade Privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici, policija je juče nastavila akciju započetu prošle nedelje kada je zauzela i stavila pod blokadu više objekata institucija Vlade Srbije na severu KiM.

Zamenik direktora policije za region sever Veton Eljšani izjavio je da policija zaplenjuje dokazni materijal iz zgrade Privremenog organa.

Više stotina zaposlenih prethodnih dana bezuspešno je pokušalo da uđe u svoje kancelarije institucija Vlade Srbije, u kojima su radili sve do prošle nedelje.

Bivši predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević pojavio se u sredu policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici gde je preuzeo poziv koji mu je upućen iz Prištine. 

Radojević je izjavio da se ne krije od policije i da se dobrovoljno pojavio u stanici.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи