Читај ми!

Završena rasprava u načelu o Deklaraciji i ostalim tačkama, nastavak pretresa amandmana u utorak

Poslanici Skupštine Srbije završili su rad, a raspravu u pojedinostima na više zakonskih predloga, među kojima je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda kao i poskupljenje pretplate za javni servis, nastaviće u utorak od deset časova. Poslanik Zeleno-levog fronta Đorđe Pavićević rekao je da će glasati protiv Deklaracije jer je "loša za Srbiju i doneta u lošoj nameri". Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović odgovorio je da se sada "vodi hajka protiv tog teksta kako se vodila i protiv Memoranduma SANU".

Sednica vanrednog zasedanja Skupštine Srbije počela je prošle sedmice, u utorak 23. jula, kada je premijer Miloš Vučević obrazlagao Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Vučević je, predstavljajući poslanicima Deklaraciju, rekao da ona predstavlja temelj nacionalne politike, dodajući da su svi ključni činioci bili uključeni u njenu izradu.

Pred poslanicima je niz sporazuma o zaduživanju, među kojima je i kredit kod banke Poštanska štedionica u iznosu od 42 milijarde dinara za izgradnju nacionalnog stadiona. 

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o kadrovskim rešenjima, odnosno biraće se guverner NBS, za šta je ponovo predložena Jorgovanka Tabaković, zatim predsednik Fiskalnog saveta Srbije, a na tu funkciju je umesto Pavla Petrovića kome je istekao mandat, predložen Blagoje Paunović.

Skupština će nastaviti rad u 10 časova.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи