Читај ми!

Potpisan Memorandum EU i Srbije o strateškim sirovinama; Vučić: Ponosan sam na ovo što smo danas započeli; Šolc: Ima dosta razloga za projekat Jadar

Nemački kancelar Olaf Šolc učestvovao na Samitu o strateškim sirovinama u Beogradu. Potpisan Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima. Do najvišeg stepena moraju da se poštuju standardi zaštite životne sredine, a naše je da budemo pouzdan partner Nemačkoj i EU u lancu proizvodnje litijuma i baterija, poručio je Vučić. Kancelar Šolc izjavio je da ima dosta razloga za realizaciju projekta Jadar u Srbiji. Maroš Šefčovič: Dokumenti će otvoriti vrata najvećim stranim investicijama u istoriji Srbije.

Nemački kancelar Olaf Šolc, koji je sinoć doputovao u Beograd, učestvovao je na Samitu o strateškim sirovinama u Palati Srbije gde je potpisan Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Na Samitu je učestvovao i potpredsednik Evropske komisije za energetiku Maroš Šefčovič.

Vlada Srbije je u četvrtak usvojila Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma kojim se predviđa pet pravaca delovanja:

"O saradnji na industrijskom nivou, o saradnji u oblasti istraživanja i inovacija, o implementaciji visokih ekoloških, socijalnih i upravljačkih standarda i praksi, o mobilizaciji finansijskih i investicionih instrumenata prema standardima EU i o razvoju ljudskih resursa neophodnih za ostvarivanje svih segmenata ovog partnerstva", saopštila je Vlada Srbije.

Predsednik Vučić susreo se i u četvrtak sa Šolcom na otvaranju četvrtog Samita Evropske političke zajednice u Londonu.

недеља, 08. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару