Velika Srbija nerealna

Srpska napredna stranka smatra da linija Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica "nije linija" te stranke jer je nerealna i neozbiljna, izjavio je zamenik predsednika te stranke Aleksandar Vučić.

"Sada možemo otvoreno da kažemo da to nije naša politika i da to nećemo da radimo, a naša politika je da budemo na strani srpskog naroda i da mu pomažemo koliko god možemo", rekao je Vučić na koferenciji za novinare.

Vučić je istakao da je besmisleno da neko kaže da Karlobag pripada Srbiji i da će se to dogoditi sutra.

Liniju koja povezuje hrvatske gradove Karlobag, Ogulin, Karlovac i Viroviticu često je u javnosti kao granicu Velike Srbije pominjao predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Upitan da li "oslobađanje Republike Srpske Krajine" i dalje ostaje njegov i Nikolićev san, kako su ranije često isticali, Vučić je odgovorio da su Nikolić i on "svojevremeno razmišljali kako i na koji način da brane nešto".

"Onda može da se kaže 'e, pa to mi je san' da ljudi shvate da to nećemo preduzimati kada je u pitanju Karlobag i ne znam šta. Sada možemo otvoreno da kažemo da to nije naša politika", istakao je Vučić.

Na pitanje da li se Srpska narodna stranka zalaže za "ujedinjenje svih srpskih zemalja, uključujući Republiku Srpsku Krajinu i Republiku Srpsku", Vučić je odgovorio da bi bilo lepo kada bi to neko u dozvolio, ali da to u ovom trenutku nije realno zbog odnosa snaga u svetu.

"Mislimo da treba zaštititi naš narod zapadno od Drine i Dunava, graditi najbliže odnose i saveze sa Republikom Srpskom i pomagati narodu oteranom iz Krajine i Hrvatske, i nama je najvažnije da pomognemo ljudima da se vrate na svoja ognjišta i sačuvaju svoje kuće i imanja", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je Srpska napredna stranka identifikovala Niku Gajića iz Hrtkovaca koji je pretio ubistvom Nikoliću i drugim članovima stranke, ali je odbio da navede da li je Gajić povezan sa Srpskom radikalnom strankom.

"Taj čovek , nekada u alkoholisanom stanju, priča kako će da ubije Nikolića. O tome su obavešteni nadležni organi i molimo policiju da obezbedi mir i sigurnost građanima", rekao je Vučić i pozvao policiju da kaže da li je sposobna da to uradi.

Vučić je najavio da će u subotu održati tribinu u Hrtkovcima i izrazio nadu da će njegova stranka na predstojećim lokalnim izborima pobediti u Prijepolju, Knjaževcu, Rumi i Vrnjačkoj Banji.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke zauzeo se i za nove izbore i optužio vlast da je neozbiljna i neodgovorna, jer je potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić prvo obećao da će prosečna penzija do kraja 2009. godine iznositi 70 odsto prosečne plate, a onda rekao da će to možda biti 2010. godine.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару