Na suđenju Blažiću svedočila ranjena devojka iz Dubone i braća ubijenih mladića u Malom Orašju

U Specijalnom sudu u Beogradu u nastavku suđenja Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo kod Mladenovca i Smedereva, svedočila Andrijana Mitrović, koja je ranjena tog 4. maja u Duboni. Suđenje se nastavlja 28. oktobra za kada su pozvani veštaci.

Andrijana Mitrović je navela da je tada Uroš Blažić stao automobilom kod dvorišta, te da mu je tad neko od njenih prijatelja rekao: "Čekaj, šta radiš", ali je Blažić, prema njenim rečima, tada zapucao na njih.

Dodala je da je osetila da je pogođena i da je tad pala i pravila se mrtva, kao i da se posle toga više ničega ne seća. Prvo čega se seća, kako je navela, jeste da se budi u ambulantnim kolima.

Na pitanje tužioca da li se seća da se Blažić vraćao da bi ponovo pucao u njene prijatelje, Mitrovićeva misli da jeste pucao u njenu drugaricu koja je vrištala, kao i da je i nju još jednom pogodio u leđa.

Oštećeni Milosav Todorović je stavio primedbu na rad sudije, tvrdeći da je "mnogo blaga", i primedbu na advokata Uroša Blažića.

U nastavku suđenja ispitan je Dragan Gavrilović, otac Blažićeve majke, odnosno deda Uroša Blažića.

On je naveo da ništa ne zna o oružju koje je pronađeno u kući Blažića, kao i da nikad nije pričao sa Urošem Blažićem i Radišom Blažićem o oružju.

Svedočila su i braća dvojice ubijenih mladića. Nikola Mitrović čija su dva brata Petar i Marko Mitrović ubijeni u Malom Orašju, danas je ispričao da je on među prvima stigao na lice mesta zajedno sa svojim rođenim bratom Jovanom Mitrovićem.

Nakon zločina Uroš Blažić je otišao u Kragujevac i sakrio se u objektu koji je u vlasništvu ujaka.

Uroš Blažić je, prema rečima svedoka, poslednji put bio kod njih u Kragujevcu pre tri godine, a na pitanje zašto se sakrio baš u njihovoj kući, odnosno kokošinjcu, svedok je odgovorio da ne zna.

Gavrilović je na pitanje kakvi su odnosi bili u porodici Blažić, naglasio da su bili idealni i da ništa nije ukazivalo na probleme.

Blažićeva ujna Milunka Gavrilović takođe rekla da ne zna da li su oni imali neke porodične probleme, kao i da se posle zločina čula telefonom sa Biljanom Blažić.

Kako tvrdi svedok, Biljana Blažić je rekla da je oružje kupio Uroš Blažić, da ona i njegov otac nisu znali za to.

Blažić je optužen da je u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba, dok je njegov otac Radiša Blažić optužen za oružje kojim je počinjen zločin i koje je pronađeno u kući.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи