Читај ми!

Belivuk tvrdi da su podaci sa "Skaja" montirani, Miljković "napao" navode okrivljenih saradnika

Optuženi vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk, koja se optužnicom tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, u Specijalnom sudu u Beogradu u nastavku iznošenja svoje odbrane istakao je da je materijal sa aplikacije "Skaj" montiran i fotošopiran.

Belivuk je najpre rekao da će nastaviti iznošenje odbrane ali da se neće osvrtati na materijal koji je dobijen putem međunarodne pravne pomoći, odnosno sa aplikacije "Skaj" jer, kako tvrdi, to je nezakonit dokaz.

Dodao je da je taj materijal "fotošopiran i montiran". Belivuk nije želeo da odgovara na pitanja sudije, tužilaštva i advokata.

Marko Miljković optuženi član Belivukove grupe ponovio je svoje tvrdnje da su DNK tragovi prona]eni u kući u Ritopeku, za koje tužilaštvo tvrdi da su tragovi ubijenih muškaraca, podmetnuti.

Miljković smatra da ne može samo na osnovu tih DNK dokaza da se zaključi da su te osobe ubijene, odnosno da su mrtva.

Komentarišući fotografije sa aplikacije "Skaj", ubijenih muškaraca, za čija se ubistva terete pripadnici ove kriminalne grupe, i on tvrdi da su fotošopirane i tražio je njihovo veštačenje.

Govoreći o sporazumima koje su sklopili okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić, naveo je da je Hrvatin pisao šest meseci u svesku svoje priznanje.

"U toj svesci i na suđenju, kako je rekao Miljković, priznao je da je prodavao drogu i da je prenosio oružje a za ta dela nije ni optužen ni oslobođen", tvrdi Miljković.

Miljković podneo krivične prijave protiv sudije, tužioca i Hrvatina

Naveo je da je Hrvatinov sporazum falsifikovan, jer u njemu piše da je od njega oduzeto 10.000 evra, a na suđenju na Miljkovićevo pitanje da li je od njega oduzet novac, rekao da nije.

Zbog toga je, kako tvrdi, podneo krivične prijave protiv sudije koja je potpisala sporazum, tužioca i Hrvatina.

Za Spasojevića je prokomentarisao da je u pritvoru pokušao da izvrši samoubistvo i da je plakao, dok sad glumi "hrabrišu".

Miljković je za Lalića naveo da to što je on pričao "ima samo u snovima", dodajući da mu čak ni tužilac nije verovao jer nije pokrenuo postupak za ubistva o kojima je on pričao kao što su ubistva dvojice vlasnika "Pink taksija” i Mirka Kojića.

Kada je reč o planiranju atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Miljković je istakao da je Lalić naveo da je taj atentat planirali da izvrše puškom, koju Lalić nikad nije video.

Osvrnuo se i na Lalićeve navode da su pripadnici ove grupe planirali terorističke napade na tržne centre i istakao da bi oni (pripadnici grupe) bili "moroni" kada bi dizali u vazduh tržne centre u koje idu njihova deca.

Miljković je predložio sudu da kao svedoke ispita Milinka Brašnjovića, Dušana Jovanovića i Mladena Lazarevića, kako bi se ispitala verodostojnost iskaza okrivljenih-saradnika.

Na početku ročišta sudija je spojila postupak u odnosnu na optuženog Borisa Karapandžića, koji je izostao sa prethodnog suđenja, a on je ponovo negirao krivicu.

Karapandžićev branilac Ivana Ostojić je obavestila sud da je postao student Pravnog fakulteta. Ovaj postupak je u junu krenuo ispočetka zbog promene predsednice veća koja je otišla u penziju.

Na prethodnim ročištima tužilac je pročitao optužnicu, a potom su branioci izneli uvodna izlaganja.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 30 osoba od kojih se njih 12 brani sa slobode, dok su ostali u pritvoru.

Pripadnici grupe optuženi su za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića zvanog Goksi, Milana Ljepoju, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

уторак, 10. септембар 2024.
20° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару