Читај ми!

Podignuta optužnica protiv petorice osumnjičenih za pripremu ubistva Luke Bojovića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za pripremanje ubistva Luke Bojovića, od kojih se trojica terete i za druga teška krivična dela.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, sva petorica okrivljenih – Nikola P., Milan I., Filip K., Saša K. i Bogdan P. terete se za krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 2 (pripremne radnje) Krivičnog zakonika, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva. Sva petorica uhapšeni su u akciji policije 10. maja ove godine.

U saopštenju se navode samo inicijali osobe čije je ubistvo planirano – L. B., a RTS saznaje da je reč o Luki Bojoviću.

Nikola P. i Saša K. terete se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Milan I. za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Nikoli P. i Milanu I. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, a Saši K. i Filipu K. zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Postoji opravdana sumnja da su ovi osumnjičeni od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za ubistvo L. B., dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje, precizira se u saopštenju.

Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke, sa kojima su se svi osumnjičeni složili.

Iznajmili su tri "štek stana" na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, osmatrali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog dela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom kokaina pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje ubistva.

Nabavili su pištolj marke "walther creed" sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom Selu, u njivama iza Dunava 3. maja 2024. godine isprobavali pomenuti pištolj, namenjen izvršenju krivičnog dela.

Pripadnici policije su, 10. maja 2024. godine, osumnjičene sprečili u izvršenju pripremanog krivičnog dela.

Kod Nikole P, čiji je zadatak bio da ubije L. B., prilikom hapšenja je pronađen pištolj marke "walther creed" izbrušenog serijskog broja, namenjen izvršenju krivičnog dela. U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13.

U garaži koja se nalazi u dvorištu porodične kuće Milana I. pronađeno je 73,26 grama kokaina, koju je držao neovlašćeno radi prodaje, kao i vagica za precizno merenje, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару