Читај ми!

Dečak sekirom ubio 12 jaganjaca u selu kod Vršca

U selu Markovac, kod Vršca, u ponedeljak popodne dečak star 13 godina sekirom je ubio svih 12 jaganjaca koji su se u tom trenutku našli u toru, potvrđeno je RTS-u u policiji.

Snimak je na društvenim mrežama podelio vlasnik ovaca iz Markovca koji je dečakovu porodicu primio da živi u njegovoj staroj kući.

Nakon uviđaja policije dečak je, uz nadzor Centra za socijalni rad, odmah upućen u vršačku specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti, a odatle je upućen u Kilnički centar u Novom Sadu na posmatranje.

Iz kancelarije Zaštitnika građana saopšteno je da je ombudsman putem sredstva javnog informisanja došao do saznanja o ovom slučaju.

"Imajući u vidu uzrast počinioca kao i uznemirujuće okolnosti tog čina, Zaštitnik građana pokrenuo je postupak po sopstvenoj inicijativi ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Pančevo. Od centra je zatraženo da se u roku od sedam dana izjasni o svim relevantnim činjenicama u vezi sa navedenim slučajem", navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ovom prilikom poziva nadležne organe da "pokažu odlučnost i spremnost da stanu na put epidemiji nasilja koja nas je zadesila u poslednjih nekoliko dana. Moramo uspeti u toj borbi. Svako od nas pojedinačno, kao i društvo u celini ima obavezu i odgovornost da odlučno osporava ambijent nasilja sve u cilju dobrobiti i napretka svih nas".

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара