Kompanija "Knjaz Miloš" otvorila novi pogon

U kompaniji "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu svečano je otvoren novi proizvodni pogon za proizvode u PET ambalaži i limenkama. Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je država pomogla tu investiciju sa 4,67 miliona evra i da je otvoreno oko 100 novih radnih mesta.

Predsednik Vučić najavio i da će biti pokrenut dijalog o tome kako da obrazovanje odgovori potrebama privrede.

"Ovo je velika investicija vredna gotovo 30 miliona evra, ako se ne varam 28 miliona evra. I mi smo malo pomogli, ali značajno i zaposlili novih stotinu ljudi", rekao je Vučić tokom obilaska novog pogona sa rukovodstvom fabrike.

Vučić je rekao da se iz te fabrike izvoze naši poznati brednvo "Knjaza Miloša" koji idu na tržista Bugarske, BiH, Crne Gore, Mađarske i drugih zemalja.

"Akva sport voda nam je deveta najprodavanija voda u Evropi, što je skoro neverovatno za tako malu zemlju i za tako malo mesto kao što je Aranđelovac u poređenju sa evropskim fabrikama i evropskim mestima", istakao je Vučić.

Naglasio je da se ponosi time što naša država može da pomogne takve investicije, jer tako dobijamo sve više proizvodnih pogona.

Vučić je rekao da će u Srbiji morati mnogo više da se radi na obrazovanju i neuporedivo više uloži u obrazovanje.

"Tako da ćemo morati ozbiljan dijalog po tom pitanju da povedemo", rekao je Vučić i dodao da ne misli samo na dualno obrazovanje već šire.

Vučić je rekao da naše školovanje mora da spremi ljude za moderno vreme jer su se stvari dosta promenile u odnosu na pre 30 godina. 

U septembru 2022. kompanija "Knjaz Miloš" postala je zvanični proizvođač i distributer "Pepsi" brendova bezalkoholnih gaziranih napitaka za tržišta Srbije i Crne Gore.

Vučić: Očekujemo još veće učešće Češke u projektima

Predsednik Vučić rekao je da će premijer Češke Petr Fijala uskoro doći u Srbiju, kao i da očekuje da će privredna saradnja između dve zemlje jačati i da će se povećati učešće Češke u našim infrastrukturnim projektima.

Tokom obilaska novog proizvodnog pogona kompanije "Knjaz Miloš" koja je u vlasništvu češke kompanije "Matoni", Vučić je, na pitanje češkog novinara da li je zadovoljan tom investicijom, istakao da je u pitanju velika investicija od skoro 30 miliona evra koja nije za potcenjivanje.

"To je za nas velika i važna investicija. Posebno je važno imajući vidu brend kompanije 'Knjaz Miloš', koji je jedan od najvažnijih brendova u našoj zemlji. Takođe, naša saradnja sa Češkom raste, uskoro ćemo da imamo i Mešoviti komitet, a uskoro dolazi premijer Petr Fijala", najavio je Vučić.

Vučić je podsetio i da je nedavno bio sa bivšim predsednikom Češke Milošem Zemanom, i sa bišim premijerom Andrejom Babišem, a da uskoro očekuje i ljude iz još nekih čeških kompanija.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи