Читај ми!

Vučević: Stabilizacija cena pojedinih prehrambenih proizvoda u što kraćem roku

Kako bi se u što kraćem roku došlo do stabilizacije cena određenih prehrambenih proizvoda na tržištu u odnosu na region, predsednik Vlade Miloš Vučević se sastao sa predstavnicima najvećih trgovačkih lanaca i ministrima unutrašnje i spoljne trgovine i privrede Tomislavom Momirović i Adrianom Mesarović.

Održan je sastanak premijera Srbije Miloša Vučevića sa predstavnicima najvećih trgovačkih lanaca i ministrima unutrašnje i spoljne trgovine i privrede Tomislavom Momirović i Adrianom Mesarović.

Sastanak je održan kako bi se u što kraćem roku došlo do stabilizacije cena određenih prehrambenih proizvoda na tržištu u odnosu na region.

Vučević je podsetio na to da je prošle godine realizovana akcija "Bolja cena", u okviru koje su prehrambeni proizvodi bili na sniženju, a da je ta akcija pomogla boljem životnom standardu građana, ocenjuje se u saopštenju Vlade Srbije.

Premijer je istakao da je trgovina kao privredna delatnost unapređena i da ima liderske elemente, kao i da je značajan činilac rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Naveo je i da su trgovački lanci važan činilac unapređenja životnog standarda građana, zbog čega je Vlada Srbije sa njima u stalnom dijalogu.

Na sastanku je bilo i reči o pravnoj regulativi za ovu privrednu delatnost, maržama, carinama i uslovima rada.

четвртак, 12. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи