Читај ми!

Pljušte otkazi u "Nokiji", bez posla ostaje čak 14.000 zaposlenih

Finski telekomunikacioni gigant "Nokija" najavio je da će otpustiti čak 14.000 radnika kako bi smanjio troškove. Prodaja te kompanije u trećem kvartalu pala je za 15 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, ovim potezom će smanjiti troškove kako bi se pozabavili izazovnim tržišnim okruženjem, prenosi Si-En-En.

Nove mere smanjiće broj zaposlenih sa sadašnjih 86.000 na 72.000–77.000.

To će pomoći kompaniji da smanji troškove osoblja za 10–15 odsto i uštedi najmanje 400 miliona evra samo u 2024. godini, predviđa kompanija. Očekuje se da će troškovi kompanije biti smanjeni do 1,2 milijarde evra kumulativno do kraja 2026. godine.

Iz kompanije, takođe, ističu da će "reagovati brzo".

"Najteže poslovne odluke koje treba doneti su one koje utiču na naše ljude. Imamo izuzetno talentovane zaposlene u ‘Nokiji’ i pružićemo podršku svima na koje ovaj proces utiče", rekao je izvršni direktor Peka Lundmark.

Najava masovnog otpuštanja stigla je istog dana kada je "Nokija" saopštila rezultate rada koji su lošije od očekivanih. Rečeno je da je prodaja u trećem kvartalu pala za 15 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, pošto "makroekonomska neizvesnost i više kamatne stope i dalje vrše pritisak na potrošnju operatera“.

Prodaja mobilnih mreža pala je za 19 odsto u trećem kvartalu u poređenju sa prethodnom godinom, dodala je kompanija, zbog usporavanja tempa implementacije 5G mreže na tržištima kao što je Indija.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара