Читај ми!

Borba protiv beogradskih "krvopija" – u pomoć stiže i avijacija, svi preparati bezbedni

Povećan je broj komaraca ovog leta u Beogradu. Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća" najavljuje za RTS da će danas i sutra zaprašivanje malih "krvopija", osim sa reka i zemlje, biti i iz vazduha, jer će se avijacija uključiti. Napominje da su svi preparati, koji se koriste, bezbedni i imaju saglasnost za njihovo korišćenje nadležnih institucija.

Komarci ovog leta slabije zuje, brže lete i još brže ujedaju, pa je "Gradska čistoća" odlučila da protiv njih pokrene i avijaciju. 

Marko Popadić iz "Gradske čistoće", gostujući u Beogradskoj hronici, objasnio je da je tokom proleća bilo većih količina padavina u glavnom gradu, koje su uzrokovale da se larve komaraca  brže razvijaju.

Napominje da su ekipe "Gradske čistoće" tokom toplih dana uočile veći broj komaraca, te da su zato odlučili da osim uobičajenih tretmana suzbijanja komaraca sa zemlje i reka, uključe tretman i iz vazduha, uz pomoć avijacije.

"Prskanje larvi komaraca smo počeli u martu, ali vremenski uslovi su im išli na ruku da se razvijaju. Nismo koristili avijaciju 2022. i 2023. godine, a sada smo odlučili da u pomoć pozovemo avione", kaže Popović.

"Svi preparati bezbedni"

Popović najavljuje da će u četvrtak i petak biti dva tretmana suzbijanja komaraca iz vazduha od 17.30 sati do 20.30 časova.

"Pet aviona 'Jat' avijacije će pomogati našim ekipama. Da bi prskanje bilo efikasno, 24 sata kiša ne sme da pada", ukazuje Popović.

Prema njegovim rečima, preparati koje koristi "Gradska čistoća" su bezbedni, imaju sertifikate i saglasnost svih nadležnih institucija.

Pojačan rad tokom oluja

Govoreći o nepogodama i olujama koje su u prethodnom periodu pogodile Beograd, Popović kaže da su njegove ekipe radile u pojačanom sastavu.

"U jednom trenutku je bilo preko 650 naših radnika u jednoj od tri smene. Bilo je i 350 različitih vrsta vozila. Trudili smo se da posao odradimo što pre, poput čišćenja ulica i sklanjanja grana da bi grad normalno funkcionisao", navodi Popović.

Popović kaže da su pripadnici "Gradske čistoće" i rizikovali svoje živote da bi spasili sugrađane.

"To su istinski heroji koji rade 24 sata u godini, 365 dana", zaključuje Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća".

недеља, 08. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару