Читај ми!

TAG uređaji od 1. juna u poslovnicama "Telekoma" u Srbiji, Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj

Od 1. juna TAG uređaji za elektronsku naplatu putarine moći će da se kupe u poslovnicama Telekoma Srbija u našoj zemlji, ali i u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, utvrđeno je ugovorom koji su potpisali "Putevi Srbije" i "Telekom Srbija". Direktor "Telekoma" Vladimir Lučić rekao je za RTS da će u poslovnicama korisnicima biti omogućeno i da povežu TAG uređaje sa svojim platnim karticama, a to će moći da učine i putem veb-portala koji će biti otvoren.

Ugovori o integraciji sistema za elektronsku naplatu putarine već su potpisani između Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, a do juna se očekuju i sporazumi sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Grčkom.

Otišlo se i korak dalje – potpisan je ugovor "Puteva Srbije" i "Telekoma Srbija" o prodaji TAG uređaja u svim poslovnicama "Telekoma" u Srbiji, ali i u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj od 1. juna.

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić rekao je za RTS da će se u poslovnicama prodavati nova vrsta TAG uređaja koji je povezan sa platnom karticom.

"Mi, osim što prodajemo TAG, faktički pomognemo korisniku da se kroz tu aplikaciju poveže sa platnom karticom. S obzirom na to da će Putevi Srbije da uspeju da se dogovore sa Hrvatskom, koliko ja vidim, nadam se i sa Grčkom tu automatsku naplatu, onda korisnik iz dijaspore koji kod nas uzme TAG moći će bez problema da putuje kroz sve ove zemlje vrlo jednostavno, automatski mu se skida sa platne kartice, iako nema novca na TAG-u", rekao je Lučić.

Trenutno se koristi oko 800.000 TAG uređaja, ali, kako je naveo Lučić, većina njih su pripejd TAG-ovi, dok je novi tip uređaja jednostavniji za upotrebu, pošto nema potrebe za uplatom, već se novac povlači sa platne kartice.

"Registracija ide preko veb-portala, ali u svakoj poslovnici ćemo omogućiti korisnicima da prođu jednostavno kroz proceduru. Teoretski, mogu i korisnici kad kupe TAG kroz portal da povežu platnu karticu sa TAG-om, ali to sve mogu da urade u našim poslovnicama", objasnio je Lučić.

"Situacija na KiM mirna, očekujem da MTS dobije licencu posle izbora"

Govoreći o situaciji sa 30.000 korisnika MTS-a na Kosovu i Metohiji, Vladimir Lučić je rekao da je situacija trenutno mirna, ali da je još od avgusta, kada su vlasti u Prištini pokušale da isključe tu mrežu, potpuno jasno da im MTS smeta.

Istakao je da prištinske vlasti već 12 godina izbegavaju da daju treću licencu za mobilnu telefoniju i ocenio da bi MTS sa tom licencom vrlo brzo "pregazio druga dva operatera".

"Čak i bez naše konkurencije, vidite da sad imate štrajk u najvećem telekomunikacionom operateru iz Prištine, ljudi ne primaju platu, blokiran im je račun više od mesec dana. Tako da je taj strah od nas kao telekomunikacionog operatera dvostruki. Jedan je da je potpuno jasno da smo mi osnova normalnog, porodičnog života Srba tamo. Oni pokušavaju Srbe da proteraju, to je jasno otkada je Kurti došao na vlast", istakao je Lučić.

Dodao je da je potpuno siguran da će MTS dobiti licencu nakon izbora na Kosovu i Metohiji i da će postati glavni operator koji neće koristiti samo srpsko, već i albansko stanovništvo.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара