Читај ми!

"Sistem vrednosti hitno da se menja, mladima uzori da budu Desanka Maksimović i Nikola Tesla"

Predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta i direktor novosadske Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Radivoje Stojković kaže da je potrebno hitno da se promeni sistem vrednosti mladih, kao i da im uzori budu Desanka Maksimović, Nikola Tesla i Milutin Milanković. Ističe da dve decenije parcijalno reformišemo obrazovni sistem, ali da je vreme da ga u celosti sagledamo i momentalno menjamo.

Radivoje Stojković je, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao da je za promene u obrazovnom sistemu potrebno da se, osim Ministarstva prosvete, uključe i ministarstva za brigu o porodici, turizma, sporta i omladine.

Prema njegovim rečima, parcijalno već 20 godina reformišemo sistem obrazovanja i sada je vreme da celovito sagledamo šta mora momentalno da se popravi ili promeni.

Naglašava da hitno treba pomoći omladini, ali i promeniti njihov sistem vrednosti.

"Mladima je potrebna pomoć i rasterećenje, ali i uputstvo kako i na koji način. Sistem vrednosti koji nam je Sveti Sava ostavio da ne odvajamo vaspitanje od obrazovanja, a koji imamo kroz nit Desanke Maksimović, Nikole Tesle, Milutina Milankovića… To su uzori i simboli dobrote koji su radili ne samo za naš narod, već i za čitav svet", priča Stojković.

Predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta Radivoje Stojković zaključuje da je važno da se promene ne dešavaju jedino na nivou Ministarstva prosvete, već čitavog društva.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи