Читај ми!

Čestitke za Božić po Gregorijanskom kalendaru

Brojni zvaničnici uputili su božićne čestitke vernicima i sveštenstvu koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru.

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je Božić i Novu godinu nadbiskupu Ladislavu Nemetu i vernicima.

"U svetlosti Praznika Hristovog rođenja koji trajno simboliše hrišćanske vrednosti mira, saradnje i punog međusobnog uvažavanja, želim da Vas ljubav i mudrost, na dobro svih naših građana, izdašno nadahnjuju u služenju i suočavanju sa izazovima današnjice", poručio je predsednik.

"U Republici Srbiji i njenim državnim organima, upravo kao i u godinama koje su iza nas, imaćete dobronamernog i pouzdanog partnera u dijalogu i u procesima dalje izgradnje harmoničnog i pravednog društva. Želim Vam u Novoj godini dobro zdravlje i uspeh u Vašoj uzvišenoj službi", navodi se u čestitki predsednika Srbije.

Brnabić: Zajedništvo i empatija vrednosti koje moramo slediti 

Premijerka Ana Brnabić u čestitki beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu i vernicima  poručuje da su zajedništvo i empatija vrednosti koje moramo slediti.

"Želim vam da Božić proslavite sa svojim najbližima, da nesebično podelite ljubav, radost, toleranciju, velikodušnost. Neka nam jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika bude i šansa da istrajemo u svim iskušenjima sa kojima se suočavamo, jer su zajedništvo i empatija vrednosti koje moramo slediti", ističe Brnabićeva.

Poželela je sveštenstvu, monaštvu i vernicima da praznične dane provedu u miru i radosti.

"Neka vam Božić donese mnogo zdravlja, sreće, uspeha i napretka na svim životnim poljima", poručila je Brnabićeva. 

Orlić: Složnošću doprinositi napretku Srbije

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić čestitao je svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru.

"Slaveći i nesebično deleći ljubav i međusobno poštovanje, uveren sam da ćemo istrajati pred svim izazovima i iskušenjima, da ćemo biti bolji ljudi i da ćemo složno, sledeći svoju tradiciju, doprineti napretku Republike Srbije, na dobrobit svih naših građana", navodi se u Orlićevoj čestitki, saopštila je Narodna skupština.

Čestitke je uputio i potpredsednik Vlade i ministra odbrane Miloš Vučević.

"Preuzvišeni gospodine nadbiskupe, Srdačno Vam čestitam nastupajući blagdan Rođenja Hristovog. Vama, Vašem sveštenstvu i vernicima od srca želim da nastupajući praznik bude nadahnuće za srećniju i lepšu budućnost zasnovanu na međusobnom poštovanju, toleranciji i da u sebi nosimo radost zajedničkog življenja", poručio je Vučević.

Pastor: Podsetimo se da dajemo ljubav 

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je predstojeći Božić svim građanima koji ovaj hrišćanski praznik proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru.

"Neka vam ovaj veliki praznik donese radost, dobro zdravlje, spokoj i jaku veru u bolju i prosperitetniju budućnost. U vreme božićnih praznika podsetimo se da treba da dajemo ljubav i utehu onome kome je to potrebno, a da svaki dan učinimo korak više kako bismo bili bolji ljudi, kako za sebe, tako i za svoje najmilije. Želim vam srećan i blagosloven Božić!", poručio je Pastor.

Čestitke vernicima i nadbiskupu je uputio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, uz želju da ih provedu u dobrom zdravlju, radosti i miru, saopštilo je Ministarstvo.

"Neka nas Badnji dan i Božić podsete da je rođenje Hristovo simbol hrišćanstva, i neka nas nadahnu da u ovim vremenima velikih izazova istrajemo u borbi protiv greha i slabosti. Da u svakom trenutku života ostvarujemo najviše ljudske vrednosti i vrline mira, sloge i ljubavi. Srećan Božić!", poručio je Selaković.

Božićnu i novogodišnju čestitku uputili su i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, ministar prosvete Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, kao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

уторак, 06. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару