Читај ми!

Mnogi požurili da se venčaju – sale vikendom zauzete do kraja oktobra, svadbe i radnim danima

Posle dve godine, sa padom broja zaraženih koronavirusom, život se vraća u uobičajene tokove. Zbog velikog broja otkazanih svadbi, sada se venčanja održavaju i tokom radne nedelje. Zbog povećane tražnje više su i cene u restoranima.

U jednom od beogradskih restorana koji ima salu za svadbe tvrde da primećuju veliku promenu u poslednje vreme.

"Što se tiče interesovanja, mnogo je veće nego prošle i pretprošle godine. Siguran sam da je to zbog toga što se ljudi nisu venčavali prošle i pretprošle godine u onolikoj meri koliko je to ranije bilo, pa možda malo i žure da to sada odrade", kaže rukovodilac restorana Vojislav Božilović.

Vikendi su uglavnom zauzeti za venčanja sve do kraja oktobra, dok su radni dani rezervisani za proslave 18. rođendana i krštenja.

Ipak, ni to više nije pravilo, pa se sve češće, poslednjih nekoliko meseci, dešava da svadbene proslave budu i radnim danima. Rezerviše se nekoliko meseci unapred.

"Interesantno je to da je velika zainteresovanost za određene datume u maju, junu i septembru, a ne podjednako za sve druge datume, kao što je to bilo ranije", ističe Božilović.

Kaže da je gotovo sve rasprodato. Tek poneki datum u maju i junu je još slobodan, a situacija se ne razlikuje mnogo ni u drugim restoranima sa svečanim salama.

Cena u ovom restoranu je od 34 evra pa naviše po osobi, što je oko 15 odsto više nego prethodnih meseci. Kažu da je to zbog generalnog rasta cena.

уторак, 22. април 2025.
17° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом