Читај ми!

Koštunica: Srbija na udaru evrofanatika

Na udaru evrofanatika i evroentuzijasta našlo se sve što je srpsko, srpski jezik, pismo, srpski pisci, srpska crkva. Na udaru je i naša srpska istorija koju po njima treba revidirati ili ispočetka pisati, rekao lider DSS-a Vojislav Koštunica na promociji knjige "Zašto Srbija, a ne Evropska unija".

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je u Novom Sadu da nikog ne treba da čudi to što se pod udarom evrofanatika i evroentuzijasta u Srbiji našlo sve što je srpsko.

"Na udaru tih evrofanatika i evroentuzijasta su srpski jezik, pismo, srpski pisci, srpska crkva. Na udaru je i naša srpska istorija koju po njima treba revidirati ili ispočetka pisati", rekao je Koštunica na promociji svoje knjige "Zašto Srbija, a ne Evropska unija".

Lider DSS-a je ocenio da Srbija nikad nije pripadala Istoku, a ni Zapadu.

"Iz Vašingtona i Brisela, malo po malo stižu poruke da žele da vide Srbiju integrisanu u evroatlantsku porodicu. Postavlja se pitanje, da li nam NATO i Evropska unija i najmanje liče na nešto što bi mogli nazvati svojom porodicom", upitao je Koštunica.

Uz tvrdnju da Srbija nikad u svojoj istoriji nije pripadala ni jednom vojnom savezu, Koštunica je procenio da bi ulazak Srbije u NATO "značio izdvajanje nenormalnih finansijskih sredstava za nabavku novog naoružanja, a istovremeno i ulazak Srbije u rat širom sveta".

"Zašto bi srpski sinovi ginuli u nekom Avganistanu, ili drugde po svetu za račun nekog vojnog pakta, koji nas je ne tako davno bombardovao i dobrano devastirao", rekao je Koštunica.

Na promociji knjige govorili su i književnik Matija Bećković, profesor Milo Lompar i dramski pisac Siniša Kovačević.

Na promociju je došao i episkop bački Irinej, koga je aplauzom pozdravilo oko 2.000 posetilaca.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 01. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару