Читај ми!

Siner dva puta pao na doping testu

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) saopštila je da je Italijan Janik Siner dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine.

Najbolji teniser sveta ne snosi krivicu i odgovornost za pozitivne doping nalaze jer mu je u oba slučaja uvažena žalba.

Siner je testiran 10. marta ove godine tokom mastersa u Indijan Velsu, a zatim i osam dana kasnije, kada je ponovo bio pozitivan na klostebol. 

Agencija za integritet tenisa (ITIA) navodi da je u organizmu italijanskog tenisera pronađen metabolit klostebol u malim količinama.

Siner je oba puta bio privremeno suspendovan, ali je imao pravo na žalbu, koja je uvažena, pa je mogao da igra u Indijan Velsu.

ITIA je saopštila da je Siner objasnio da je došlo do kontaminacije, pošto je jedan član njegovog tima navodno koristio sprej za malu ranu na telu koji u sebi sadrži klostebol.

"Fizioterapeut Umberto Ferara sprej je koristio između 5. i 13. marta, a za to vreme je svakodnevno masirao Sinera, što je rezultiralo nesvesnom transdermalnom kontaminacijom. Nakon konsultacija sa stručnjacima, koji su zaključili da je igračevo objašnjenje verodostojno, ITIA se nije protivila žalbama igrača da se ukinu privremene suspenzije", navodi agencija.

U saopštenju se ističe da je ITIA obavila detaljnu istragu, kao i da su Siner i njegov tim sarađivali u ovom procesu. Rasprava je održana 15. avgusta, a nezavisni sud je utvrdio da Siner ne snosi krivicu, ali će biti kažnjen.

Italijan će izgubiti bodove i novčanu nagradu osvojenu na mastersu u Indijan Velsu, gde je poražen u polufinalu od Karlosa Alkaraza.

"Sada ću ostaviti ovaj izazovan i duboko nesrećan period iza sebe. Nastaviću da radim sve što mogu da osiguram da se i dalje pridržavam antidoping programa, a oko sebe imam tim koji je pedantan po pitanju usklađenosti", saopštio je Janik Siner.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи