Emotivno veče u Londonu - Vimbldon zajedno sa Đokovićem ispratio Marija

Britanski teniser Endi Mari izgubio je u dublu sa bratom Džejmijem od australijskog para Hidžikata-Pirs u prvom kolu Vimbldona, a publika na tribinama Centralnog terena, porodica, prijatelji i specijalni gosti, među kojima je bio i Novak Đoković, ispratili su Marija u tenisku penziju, u koju će uskoro i zvanično otići.

Емотивно вече у Лондону - Вимблдон заједно са Ђоковићем испратио Марија Емотивно вече у Лондону - Вимблдон заједно са Ђоковићем испратио Марија

Na Centralnom terenu "Ol Ingland klaba" u Londonu bilo je večeras smeha, suza i mnogo emocija. Publika na tribinama, porodica, prijatelji i kolege poklonili su se jednom od najboljih britanskih tenisera svih vremena.

Endi Mari se ove godine na Vimbldonu ne takmiči u singl konkurenciji, a nakon poraza u paru sa bratom Džejmijem od Australijanaca Hidžikate i Pirsa (7:6, 6:4), završio je učešće i u dublu, što znači da sitno broji do kraja igračke karijere.

Mari će odigrati još miks dubl na Vimbldonu sa mladom Britankom Emom Radukanu, a poslednji turnir u karijeri biće mu predstojeće Olimpijske igre u Parizu, gde će svojoj zemlji pokušati da donese još jednu medalju.

Ceremoniju koja je večeras upriličena kao Marijev oproštaj od Vimbldona i britanske publike, ulepšali su veliki šampioni Novak Đoković, Džon Mekinro, Martina Navratilova, Holger Rune, Iga Svjontek, kao i Endijeve kolege iz britanske reprezentacije - Den Evans, Kameron Nori i Džek Drejper.

Na velikom ekranu Centralnog terena prikazani su najvažniji momenti Marijeve karijere, a o njemu su u kratkom dokumentarnom filmu govorili najveći rivali Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, nekadašnja dubl partnerka Serena Vilijams...

Poslednji intervju sa Marijem na Vimbldonu vodila je nekadašnja britanska teniserka i dugogodišnja reporterka sa najprestižnijeg grend slem turnira Suzan Bejker. Kako i priliči, Mari je zahvalio na podršci svojoj porodici, supruzi Kim, svom timu i navijačima, a govorio je o brojnim temama.

Naravno, nije moglo a prođe bez pitanja o velikoj teniskoj trojci (Đoković, Federer, Nadal), kojoj se Mari povremeno pridruživao kao četvrti član.

"Nije bilo lako igrati protiv njih. Imao sam neverovatnu sreću što sam igrao u ovom trenutku i mislim da su svi ljubitelji tenisa imali neverovatnu sreću da budu svedoci onoga što su postigli. Bilo je neverovatno gledati šta rade. Bilo je neverovatno biti deo mečeva na velikim turnirima. Imao sam sreće da ih ponekad i pobedim", rekao je Mari.

Britanac je govorio i o razlozima zbog kojih je odlučio da okonča karijeru u 37. godini.

"Teško je jer bih voleo da nastavim da igram, ali ne mogu. Fizički je jednostavno preteško. Sve povrede su se skupile, a nisu bile beznačajne. Želeo bih da igram zauvek. Volim ovaj sport. Toliko mi je dao, naučio me je tokom godina gomilu lekcija koje mogu da koristim do kraja života", objasnio je Mari.

Endi Mari je u karijeri osvojio 46 ATP trofeja, među kojima su dva Vimbldona i jedan Ju-Es open. Bio je prvi na ATP listi, dva puta se okitio zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama, a osvojio je i olimpijsko srebro u miks dublu. Verovatno bi imao još koji trofej da ga često nisu mučile teške povrede, kojima je dugo, uporno i ponosno prkosio.

понедељак, 08. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару