Читај ми!

Alkaraz: Đoković je najbolji u istoriji po brojkama

Španski teniser Karlos Alkaraz istakao je u razgovoru za Marku da je Novak Đoković najbolji igrač sveta u istoriji tenisa po brojkama.

Alkaraz je usled povrede skočnog zgloba predao meč prvog kola turnira u Rio de Žaneiru domaćem igraču Tijagu Monteiru pri rezultatu 1:1 u prvom setu.

Dan uoči početka teniskog takmičenja u najmnogoljudnijem gradu Brazila Alkaraz je između ostalog govorio za špansku Marku o dostignuću Novaka Đokovića.

"Svako ima svoje viđenje stvari. Za neke je Đoković najbolji, za druge Nadal, za treće Federer. Rafa je rekao da je Đoković najbolji po brojkama, tako i ja mislim. Đoković je najbolji u istoriji po brojkama, u to nema sumnje. Verujem da je priča o tome ko je najbolji nešto što prevazilazi brojke. Sva trojica su tu i za mene su sva trojica velikani", istakao je Alkaraz.

Đoković je u karijeri osvojio 24 grend slem trofeja, a u međusobnim duelima srpski teniser ima pozitivan bilans sa tri pobede, dok je Španac dva puta trijumfovao.

"Bilo je mečeva i poraza koji su me pogodili, poput onih od Aleksandra Zvereva i Đokovića na ATP finalu, od Nikolasa Đarija u polufinalu Buenos Ajresa", izjavio je Alkaraz, koji je priznao da je zaplakao posle poraza od Đokovića u finalu završnog turnira sezone u Torinu.

Alkaraz je najavio da će 3. marta u Las Vegasu igrati egzibioni meč protiv sunarodnika Rafaela Nadala.

Španac je 2022. godine u debitantskom nastupu u Riju osvojio titulu, da bi godinu dana kasnije izgubio u finalu od Kamerona Norija. Nakon poraza od Monteira očekuje ga gubitak od 300 bodova na ATP listi, trenutno ima 535 više u odnosu na Janika Sinera, a početkom marta bi trebalo da brani titulu u Indijan Velsu.

петак, 10. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара