Đoković i kad ne igra ispisuje istoriju - započeo 410. nedelju na vrhu

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković započeo je 410. sedmicu na vrhu ATP liste, čime je za čak 100 nedelja nadmašio prethodnog rekordera Rodžera Federera. Drugi srpski teniser Miomir Kecmanović napredovao je za čak 19 mesta.

Najbolji srpski teniser poražen je u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera, pa je izgubio bodove u Melburnu jer nije uspeo da odbrani titulu od prošle godine, ali to nije promenilo njegovu poziciju na vrhu ATP liste.

Eliminacija Španca Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu obezbedila je Novaku da sačuva prvo mesto do 19. februara.

Osvajač titule u Melburnu Janik Siner sada je na četvrtoj poziciji i približio se Alkarazu i trećeplasiranom Danilu Medvedevu, dok je Andrej Rubljov na petoj poziciji.

Među prvih deset, najveći pad zabeležio je Stefanos Cicipas, koji je sada na 10. mestu. U sam vrh svetskog tenisa vratio se Amerikanac Tejlor Fric.

Od ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je na 34. mestu sa 1.215 bodova, dok je veliki napredak od čak 19 mesta ostvario Miomir Kecmanović i trenutno je 41. igrača planete sa 1.080 bodova.

Dušan Lajović je nazadovao za dva mesta i trenutno je 53. teniser sa 939 bodova, dok je Hamad Međedović na 105. poziciji sa 586 poena.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара