Kecmanović spasao dve meč lopte i plasirao se u treće kolo Australijan opena

Srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je u drugom kolu Australijan opena Nemca Jana Lenarda Štrufa rezultatom 3:2, po setovima 6:4, 1:6, 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (11:9). Meč je trajao 3 sata i 26 minuta.

U prvom setu su oba tenisera osvajala prilično sigurno gemove na svoj servis, sve dok Kecmanović u sedmom gemu nije oduzeo servis protivniku. Do kraja nije dozvolio brejk Štrufu, iako je Nemac imao nekoliko dobrih prilika, i došao je do prvog seta – 6:4.

Nakon toga usledio je veliki pad u Kecmanovićevoj igri. Izgubio je servis dva puta u drugom setu, te je Štruf bez većih problema došao do izjednačenja u setovima – 1:6.

Treći set je po lakoći osvajanja gemova na svoj servis podsetio na prvi, s tim što ovoga puta nijedan teniser nije došao do brejka. U taj-brejku je međutim popustio servis na obe strane, pa su Kecmanović i Štruf izgubili po dva poena na svoj servis.

Pri rezultatu 5:4 Kecmanović je uspeo još jednom da oduzme servis rivalu i na kraju se domogne trećeg seta – 7:6 (7:5)

U četvrtom je viđena repriza drugog, pošto je osim krajnjeg rezultata, isti bio i tok. Nakon dva razmenjena osvojena gema na svoj servis, Štruf je u dva vezana gema na Kecmanovićev servis uspeo da napravi brejk i ponovo nakon izgubljenog seta lako dođe do izjednačenja – 1:6.

U četvrtom gemu poslednjeg seta Kecmanović je uspeo da dođe do brejka, ali je Štruf već u narednom uzvratio. Oba tenisera su sačuvala svoj servis u narednim gemovima, iako je Kecmanović pri rezultatu 6:5 imao tri meč lopte.

U taj-brejku Štruf je imao dve meč lopte koje nije iskoristio, nakon čega je Kecmanović dva puta oduzeo servis Nemcu i iskoristio svoju prvu meč loptu – 7:6 (11:9).

Kecmanović će u trećem kolu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola koji je savladao Britanca Džeka Drejpera rezultatom 3:1.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара