Читај ми!

Đokoviću finale mastersa u Parizu dovoljno da posle turnira ostane na prvom mestu na ATP listi

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković prvi je nosilac na masters turniru u Parizu. Plasman u finale garantuje Đokoviću prvo mesto na ATP listi nakon nadmetanja u prestonici Francuske.

Đoković je slobodan u prvom kolu mastersa u Parizu, a u drugom će igrati protiv pobednika duela između Miomira Kecmanovića i Tomasa Martina Ečeverija.

Ukoliko Đoković ostvari plasman u finale turnira u Parizu ostaće na prvom mestu na ATP listi, bez obzira na rezultat prvog pratioca - Karlosa Alkaraza.

Prema pojedinim kalkulacijama, ukoliko se dogodi da srpski teniser ispadne u polufinalu ili četvrtfinalu, Špancu Alkarazu će osvajanje turnira doneti prvu poziciju.

Jedan od scenarija za rasplet na ATP listi nakon mastersa u Parizu jeste i poraz Đokovića pre četvrtfinala, u tom slučaju Alkarazu bi i finale omogućilo prvo mesto.

Žrebom u Parizu Novaku su za protivnike određeni perspektivni teniseri, poput pomenutih igrača, ali i Ben Šelton, Artur Fis, Holger Rune.

Nadmetanje dvojice najboljih tenisera sveta Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza na mastersu u Parizu moguće je jedino u finalu, jer se nalaze na suprotnoj strani žreba.

Trenutna razlika između srpskog i španskog tenisera je 2.240 bodova. Đoković ima 11.045, a Alkaraz 8.805.

Đoković je prošle godine igrao finale Pariza u kome je poražen od Holgera Runea, dok je isti teniser eliminisao Alkaraza u četvrtfinalu.

Pored nastupa u prestonici Francuske, Đoković je najavio da će se do kraja godine takmičiti na završnom mastersu u Torinu, ali i u finalu Dejvis kupa.

ATP masters u Parizu održaće se u "Akor areni" od 30. oktobra do 5. novembra.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара