Đorđe Đoković za RTS: Sve spremno za početak Adrija tura

Teniski Adrija tur počinje sutra. U ovom trenutku i ovakvim okolnostima, to je najveće i najkvalitetnije sportsko takmičenje na svetu. O završnim pripremama i planiranom programu tokom turnira u Beogradu, direktor turnira Đorđe Đoković govorio je u Jutarnjem programu RTS-a.

Karte su "planule" u rekordno kratkom vremenu, prodata su dva kontigenta od po 1.000 ulaznica. Da li postoji mogućnost da bude još karata? Na ta pitanja u Jutarnjem programu RTS-a odgovarao je Đorđe Đoković, direktora turnira u Beogradu.

Ostalo je nešto više od 30 sati do svečanog otvaranja Adrija tura, koje je zakazano za sutra u 16 časova. Da li je sve spremno i koliko vam kiša remeti planove?

- Pripreme su pri samom kraju. Za sada nam kiša pomalo odmaže, pa imamo blaga odlaganja, ali za sada ide sve kako treba. Pripremamo se za spektakl. Sutra nam u 16 časova počinje ceremonija otvaranja sa Jelenom Janković, Olgom Danilović, Novakom Đokovićem, Nenadom Zimonjićem... Tako da sve teče u najboljem redu i očekujemo jednu sjajnu manifestaciju."

Obično se za ovakve teniske i sportske događaje treba mnogo više vremena, između šest i 12 meseci, da bi se to organizovalo najvišem mogućem nivou. Vi ste imali manje od mesec dana. Šta je bilo najteže?

- Imali smo nešto više od tri nedelje za realizaciju. Uglavnom su nam vremenski okviri bila najveća otežavajuća okolnost. Imamo jednu zaista sjajnu ekipu. Uzimajući u obzir u kojim se okolnostima odvija i da će biti na nekoliko mesta u regionu, mislim da smo odradili jedan jako dobar posao. Imaćemo zaista sjajne tenisere na terenu i nadam se da će publika da uživa.

Od svetskih zvezda, kojima će Beograd biti domaćin, prvi je došao Grigor Dimitrov iz Bugarske. Kada očekujete Tima, Zvereva i Jostalih?

- Da, Dimitrov je došao prekjuče, a danas očekujemo dolazak Zvereva i Dominika Tima. Svi su jako uzbuđeni jer se konačno vraćaju na terene i igraće pred publikom sa svojim najvećim rivalima."

Još jednom da podsetimo kako će izgledati turnir: sutra u 16 časova na svečanom otvaranju nastupiće velike svetske zvezde - violinista Nemanja Radulović sa orkestrom i pijanistkinja Lola Astanova. Posle toga je revijalni tenis. Ko će sve da nastupa prvog dana?

- Imaćemo u miks dublu Jelenu Janković i Novaka Đokovića koji će koji će igrati protiv Olge Danilović i Nenada Zimonjića.Nakon toga biće muzički blok, a onda ćemo na terenu imati Novaka, Zimonjića, Viktora Troickog i Dimitrova.

U subotu i nedelju biće mečevi u dve grupe po četiri igrača, igraće svako igra sa svakim. Kada počinje program?

- Imamo dve grupe sa po četiri igrača i svako igra sa svakim. Mečevi u subotu počinju u 14 i 19 časova, a i u nedelju se igra od 14, dok će finale biti u 20. časova. Svi termini su naznačeni na kartama i sve bi zamolili da na događaje doću ranije zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga. Poštujući sve propisane zdravstvene mere Vlade Srbije preduzeli smo sve zdravstvene mere zdravstvene zaštite i toga ćemo se držati. Za sve posetioce obezbedili smo besplatno parkiranje, a za one koji su zainteresovani obezbeđen je prenos mečeva na velikom ekranu u Turnirskom selu uz niz drugih pratećih sadržaja.

I za kraj, da li je i koliko za direktora turnira Đorđa Đokovića bilo zahtevno da sarađuje sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem?

- Moram da priznam da uopšte nije bilo teško. Mi smo pre svega braća i jako mi je drago što imamo jedan iskren i otvoren odnos. Nismo imali nikakvih problema u saradnji do sada. Da smo imali više vremena možda bi i imali prilike za neke probleme, ali zbog ovako kratkog roka nismo ni mogli sebi da damo prostora za bilo kakve probleme. Za sada sve sjajno teče, a Novak je sjajan jer je obezbedio najbolje tenisere sveta a na nama je bilo da im priredimo najbolje moguće uslove kako u Beogradu, tako i u ostakim gradovima gde će se turnir održavati.

среда, 24. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару