Đoković: Uvek podešavam formu za Grend slemove

Novak Đoković je posle pobede nad Francuzom Igom Imberom rekao da je cilj doći do osam najbolji, da uvek podešava formu za Grend slemove, a da je Vimbldon jedan od najvažnijih. Novak se osvrnuo i na narednog protivnika Davida Gofena.

Čestitke, ovo je tvoje 45 Grend slem finale, samo je Federer više puta igrao. Da li je ovo 11 Vimbldonsko četvrtfinale posebno ili isto kao predhodno? 

„Pa ipak je cilj doći do osam najboljih na Grend slemovima. To su najznačajniji turniri na svetu. Uvek podešavam formu za te turnire, da bih odigrao najbolje baš na njima. Vimbldon je istorijski, za mnoge igrače najvažniji. On me je motivisao tokom celog života, od detinjstva. Da počnem da se bavim tenisom i da sanjam da ći ovde igrati. Ne želim da uzimam stvari zdravo za gotovo, već što sam došao među osam najboljih je odličan rezultat."

Pobedio si jednog mladog talenta, koji te je gledao na televiziji mnogo puta. Uspeo si da trijumfiješ, ali i da sačuvaš energiju za završnicu?

„Nisam razmišljao mnogo o čuvanju energije, želeo sam da se fokusiram da obavim posao koji je trebalo da se obavi da bi dobio meč. Znamo da na Grend slemovima, najčešće, postoji dan pauze i to mi daje vremena da se oporavim, čak iako igram pet setova."

„Nikada nisam igrao sa Igom, ali znam njegov stil igre. Video sam detalje sa njegovih mečeva sa Rolan Garosa i sa Ju-Es opena prošle godine. U svakom slučaju morao sam da prostudiram njegovu igru i da prilagodim svoju tome, ali on možda nije igrao svoj najbolji tenis, iako je odličan turnir iza njega. Nije uspeo da odigra bolje i ja sam završio posao u tri seta."

Sledeći protivnik je David Gofen, igrali ste već dosta puta. Uglavnom si ga pobeđivao, ali niste igrali na travi. Kakav će to izazov biti?

„On je zaista jedan od najbržih tenisera na turu. Izuzetno se dobro kreće, što mu omogućava da uvek bude u dobrom položaju, balansu kada izvodi udarce, što je jako važno u ovoj igri i ono što ljudi ne primećuju često, ali to je njegov glavni kvalitet. On je već bio top ten igrač, pobeđivao je one najveće i to na velikim turnirima. Ima konstantnost u igri, tako da vraća se sada u odličnu formu, iako je imao izvesne probleme sa povredom. Pronašao je, očigledno, svoju jako dobru igru. Odigrao je odličan turnir i biće to veliki izazov za obojicu", rekao je Đoković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару