Američka skijašica Ketrin Rigbi poginula u lavini na Kosovu i Metohiji

Poznata američka telemark skijašica Ketrin Rigbi poginula je u lavini u skijalištu Brezovica na Kosovu i Metohiji, preneli su američki mediji.

Ketrin Rigbi (54) poznatija kao Kaša poginula je 13. februara u skijaškom centru Brezovica na Kosovu i Metohiji, 80 kilometara južno od Prištine, potvrdio je njen verenik Magnus Volf Mari, prenose američki mediji.

Stejt department je takođe potvrdio smrt skijašice, ali ne navodeći njeno ime i detalje iz poštovanja prema porodici nastradale.

Rigbi je u društvu verenika, koji je preživeo nesreću, skijala van obeleženih staza kada se na nju obrušila lavina na mestu poznatom kao "Orlovo gnezdo", prenose američki mediji pozivajući se na informacije lokalne policije.

Nije joj pomogla brza prva pomoć verenika, a ni spasilačka ekipa koja je uspela da dođe do skijašice i pored teškog terena i magle. Bilo je prekasno jer je lavina bacila Amerikanku na drvo, zbog čega je došlo do fatalnih povreda grudnog koša.

Ketrin Rigbi je rođena u Vermontu 1970. godine, a živela je u Koloradu i Juti. Učestvovala je u telemark trkama i takmičenjima u ekstremnom skijanju u SAD, Kanadi, Južnoj Americi, Novom Zelandu, Rusiji, Aziji, Evropi, Indiji i na Bliskom istoku. Skijala je na nekim od najviših vrhova sveta.

Telemark skijanje je tehnika koja kombinuje elemente alpskog i nordijskog skijanja. Za razliku od drugih tehnika, telemark skijanje koristi samo vezivanje prstiju, dok peta nije zakačena za skiju.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара