Читај ми!

Đoković peti put najbolji sportista Evrope u izboru novinskih agencija, Jokić na petom mestu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković peti put u karijeri proglašen je za najboljeg sportistu Evrope u tradicionalnom izboru novinskih agencija. Peto mesto pripalo je košarkašu Denvera i srpskom reprezentativcu Nikoli Jokiću.

Đoković je ovo priznanje dobio 2011, 2015, 2018. i 2021. godine. Osmi put u karijeri sezonu je završio na prvom mestu ATP liste. Srpski teniser je ove godine osvojio sedam trofeja, od čega tri grend slema – Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open i Završni masters u Torinu. 

Izbor je po 66. put organizovala Poljska nacionalna agencija, a Srbiju je kao i svih prethodnih godina predstavljao Tanjug. Đoković je ukupno dobio 178 poena.

Drugo mesto u izboru za najboljeg sportistu Evrope pripalo je svetskom šampionu u Formuli 1 Holanđaninu Maksu Ferstapenu, koji je osvojio 150 poena, a treća pozicija je pripala švedskom atletičaru Armandu Duplantisu sa 86 bodova.

Na četvrtoj poziciji je napadač Mančester sitija i norveški fudbalski reprezentativac Erling Holand sa 80 poena.

Pored Đokovića, još jedan srpski sportista je među nagrađenima. Peto mesto pripalo je košarkašu Denvera i srpskom reprezentativcu Nikoli Jokiću sa 74 boda. Jokić je prošle sezone sa Denverom osvojio šampionsku titulu u NBA ligi i proglašen je za najkorisnijeg igrača velikog finala.

Među najboljih 10 su još i poljska teniserka Iga Švjontek, norveški biatlonac Johanes Tinjes Bu, holandska atletičarka Femke Bol, švajcarski skijaš Marko Odermat i danski biciklista Jonas Vingegard.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара