Читај ми!

Odbojkašice Srbije nastavile pobedničku seriju i protiv Kanade

Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Kanade sa 3:0 (25:19,25:17,25:21) u trećem meču grupe A na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Novom pobedom u seriji odbojkašice Srbije su učvrstile vodeću poziciju na tabeli grupe A u kvalifikacijama.

Posle odličnog starta na kvalifikacionom turniru u Kini i pobede nad Meksikom sa 3:0 (25:16, 25:19, 25:23), a potom i nad selekcijom Ukrajine sa 3:0 (25:18, 25:18,25:16), odbojkašice Srbije nastavile su pobedničku seriju i u duelu sa selekcijom Kanade.

Od samog starta meča izabranice selektora Đovanija Gvidetija preuzele su inicijativu i ubedljivo nadigrale Kanađanke koje su samo sredinom trećeg seta uspele da pruže delimično ravnopravan otpor.

Odbojkašice Srbije revanširale su se Kanađankama za poraz u Ligi nacija i ujedno posle treće pobede u seriji na kvalifikacionom turniru u Ningbou učvrstile poziciju na prvom mestu tabele grupe A sa devet bodova bez izgubljenog seta.

U pobedničkom timu Tijana Bošković je bila najefikasnija sa 25 poena (20 napad, 1 bl, 4 as servisa), Jovana Stevanović je dodala 10, a Aleksandra Uzelac devet. Kod Kanađanki, Van Rajk, Grej i Hau osvojile su po devet poena.

Od osam ekipa koje učestvuju na kvalifikacionom turniru, samo dve prvoplasirane obezbediće mesto na Olimpijskim igrama naredne godine.

Pred našim odbojkašicama su još četiri meča do kraja kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Raspored narednih mečeva tima Srbije:

  1. septembar: 

10.00 Srbija - Češka

  1. septembar:

04.00 Srbija - Dominikanska Republika

  1. septembar:

10.00 Srbija - Holandija

  1. septembar:

13.30 Srbija - Kina

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара