Povećane „zlatne rezerve“, odbojkašice Srbije pozdravljene u Beogradu

Naše odbojkašice došle su u Beograd, a već tradicionalno slavlje je održano na šampionskom balkonu gradske skupštine u Beogradu. Oslobođena je velika količina emocija. Izabranice Zorana Terzića bile su oduševljene brojem ljudi ispred Skupštine Beograda. Loše vreme i kiša nije omelo veliki broj navijača da dođu i pozdrave šampionke.

Veličanstveno, Beograd se zahvalio odbojkašicama Srbije na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Teškom mukom izvojevana pobeda u finalu protiv domaćina, pred 14.000 fanatičnih navijača, ostala je iza njih. Srce im je zaigralo kada su došle u Beograd i pojavile se pred navijačima na balkonu Skupštine grada Beograda.

Iako su bile umorne, još nisu stigle da saberu utiske od nedeljnog finala, avion je kasnio 75 minuta, ne ništa ih nije omelo da budu vedre i nasmejane pred beogradskom publikom. Kako i ne bi, i same su to rekle, za ovo se živi, trenira i izgara na terenu. Sa snom da se dođe pred navijače podignutih ruku i stisnute pesnice.

Bez lažne skromnosti, ponosno i samouvereno najavile su da se naredne godine sa Olimpijskih igara vraćaju sa zlatom na isto mesto da slave sa navijačima.

Držimo ih za reč.

Tok dočeka odbojkašica:

22.18 – Potom je usledilo iznenađenje za odbojkašice - pesma uz koju su slavile zlato "Pukni zoro".

22.14 – Okupljeniva su se sa balkona obratili Stefana Veljković, Tijana Bošković, Maja Ognjenović i selektor Zoran Terzić. Svi oni obećali su da će se naredne godine ponovo okupiti na istom mestu, istim povodom - da proslave olimpijsko zlato.

22.04 – Na kraju kapiten Maja Ognjenović je izašla pred navijače sa peharom.

22.02 – Redom pred navijače su izlazile: Katarina Lazović, Maja Aleksić, Slađana Mirković, Bojana Milenković, Teodora Pušić, Jelena Blagojević, Ana Bjelica, Silvija Popović, Bjanka Buša, Mina Popović, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović, Tijana Bošković, i na kraju selektor Zoran Terzić.

21.57 – Navijači sa oduševljenjem pozdravljaju članove stručnog štaba i odbojkašice Srbije.

21.54 – Gradonačelnik Zoran Radojičić i Ministar sporta Vanja Udovičić dočekali su odbojkašice Srbije.

21.52 – Kiša je stala, navijači se zabavljaju. Odbojkašice svakog trenutka treba da se pojave u Skupštini grada.

21.48 – Odbojkašice Srbije s etrenutno nalaze kod "Londona", uskoro očekujemo da stignu do Skupštine grada.

21.30 – Nestrpljivi navijači očekuju da se naše odbojkašice pojave na balkonu.

21.23 – Potom su se pozdravile sa prisutinima i nastavile dalje prema protokolu. Očekujemo da se uskoro upute ka Skupštini grada.

21.10 – Odbojkašice Srbije izašle su pred rodbinu i naravno znatiželjne novinare ... Dočekane su povicima "Srbija, Srbija ..."

20.38 – Sa nešto više od sat vremena zakašnjenja na Aerodrom Nikola Tesla sleteo je avion sa zlatnim odbojkašicama Srbije.

Odbojkašice Srbije su šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija igrala je finala na poslednja tri velika takmičenja - na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svetskom šampionatu (2018).

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару