Druga pobeda Srbije na EP, teškom mukom savladana Estonija

Srbija – Estonija 3:2. Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, pošto je u drugom kolu, posle preokreta, savladala Estoniju. "Orlovi" su prvi u grupi sa pet bodova, a predstoji im meč protiv Finske u poslednjem kolu (ponedeljak, 17.30).

Teže nego što je očekivano, odbojkaši Srbije savladali su Estoniju u drugom kolu Evropskog prvenstva u Poljskoj. Rezultat po setovima od 3:2 (25:23, 16:25, 21:25, 25:20, 15:12) dobro oslikava dešavanja na terenu.

Dobro su počeli "orlovi", osvojili prvi set posle velike borbe, ali onda zapali u krizu, koja je mogla skupo da ih košta.

Estonija osvaja naredna dva seta i to prilično ubedljivo (25:16, 25:21) i delovalo je kao da izabranici Nikole Grbića nemaju snage da se vrate u meč sa nezgodnim Estoncima, koji su imali podršku velikog broja navijača.

Ipak, pobedom u četvrtom setu Srbija je izborila taj-brejk, u kojem je dominirala od rezultata 5:5, pa su "orlovi" još neporaženi na kontinentalnom šampionatu.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Uroš Kovačević sa 18 poena, a Nemanja Petrić zabeležio je dva manje. Dražen Luburić dodao je 12, Srećko Lisinac osam, a po sedam poena postigli su Marko Podraščanin i Dragan Stanković.

U ekipi Estonije najefikasniji je bio Rene Tepan sa 20 poena, a Robert Taht postigao je 19.

U drugom meču grupe, Poljska je sa 3:0 savladala Finsku i izbila na drugo mesto na tabeli sa tri boda. Finska i Estonija imaju po dva.  

Srbija je prva u grupi sa pet osvojenih bodova, a u poslednjem kolu će igrati protiv Finske (ponedeljak, 17.30).

Ovako je protekao meč: 

20.12 – Srbija osvaja pet set rezultatom 15:12, istovremeno i meč sa 3:2.

Peti set je bio izjednačen do 5:5, kada Srbija pravi seriju od četiri poena i praktično rešava pitanje pobednika. Estonci su pokušali u finišu da stvore pritisak, ali "orlovi" rutinski privode meč kraju. 

19.49 – Srbija osvaja četvrti set rezultatom 25:20, igraće se taj-brejk.

Mnogo bolja igra srpskih odbojkaša nego u prethodna dva seta. Posle prednosti od 8:5 i 16:13, Srbija stiže do prednosti od 20:15. Estonija je zapretila sa tri uzastopna poena, ali "orlovi" mirno privode set kraju. 

19.15 – Estonija dobija treći set sa 25:21 i vodi sa 2:1 u setovima.

Od početka seta Estonija je bila u vođstvu. Protivnik je vodio sa 8:6 i 16:13, Srbija pokušala u finišu seta da uhvati priključak (18:20), ali nije uspela da preokrene rezultat. 

18.33 - Estonci ubedljivo dobijaju drugi set 25:16.

Selekcija Estonije furiozno je započela drugi set, i pre svega zahvaljujući odličnom bloku ali i lošom igrom naših odbojkaša, zasluženo smanjuje na 1:1. Selektor Nikola Grbić izmenio je u toku seta gotovo celu prvu prvu postavu ali nije uspeo da preokrene rezultat.

18.02 - Naši odbojkaši osvajaju prvi set rezultatom 25:23.

Srbija nije lako došla do trijumfa u prvom setu. Borbeni Estonci prikazali su dobru igru a i išle su im na ruku brojne greške našeg tima. Na prvi tehnički tajm-aut Srbija je otišla s minimalnom prednošću 8:8, a na drugi Estonija 16:15. Naši odbojkaši su tek u finišu seta uspeli da prelome rezultat i dođu do pobede.

17.31 - Počeo duel između odbojkaške reprezentacije Srbije i selekcije Estonije.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару