Indijana prosula brejk u Bostonu, Seltiksi slavili nakon produžetka

Košarkaši Bostona pobedili su na svom parketu ekipu Indijane rezultatom 133:128 nakon produžetka i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Indijana je bila nadomak brejka u Bostonu, ali je prosula pobedu u poslednjih 30 sekundi regularnog toka utakmice. Poklonili su Pejsersi produžetak Seltiksima, a domaćin nije odbio slamku spasa.

Boston je ušao u meč serijom 12:0 i delovalo je da sigurnim korakom grabi ka novoj pobedi na svom terenu. I vodili su "kelti" većim delom utakmice, umakli na najvećih plus 13 (92:79) sredinom trećeg perioda, ali Indijana nije dozvolila da razlika postane nedostižna.

Naprotiv, serijom 7:0 u poslednjem periodu preuzela je vođstvo, stekla i pet poena prednosti na minut i 43 sekunde (115:110) pre kraja regularnog dela, a onda sve upropastila.

Dok je na semaforu pisalo 117:114 Pejsersi su dva napada zaredom završili izgubljenim loptama, a Džejlen Braun je šest sekundi pre zvuka sirene pogodio trojku iz izuzetno teške pozicije - iz samog ćoška i preko čuvara.

As Seltiksa je doneo svom timu izjednačenje, a Pejsersi za preostalo vreme nisu uspeli da poentiraju i meč je otišao u produžetak.

Bolje ga je otvorila Indijana poenima Halibartona, a onda su se gosti ponovo ugasili. Boston je bio mirniji i imao je Džejsona Tejtuma koji je najpre pogodio uz faul, a potom ubacio šut za tri poena i prelomio utakmicu u korist zelenih.

Tejtum je sa 36 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, mada je iz igre šutirao 12/26. Upisao je i 12 skokova da kompletida dabl-dabl učinak. Pratili su ga Džru Holidej sa 28 i Džejlen Braun sa 26 poena.

Među Pejsersima se istakao Halibarton sa 25 poena. Paskal Sjakam je ubacio 24 i uhvatio 12 lopti, dok je Majls Tarner stao na 23 poena i 10 skokova.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије