Читај ми!

Denver opet posrnuo uprkos dobroj igri Jokića, Minesota ostvarila i drugi brejk

Tim Minesote je ubedljivo nadigrao Denver sa 106:80 i u drugoj utakmici na gostovanju i poveo sa 2:0 u pobedama u polufinalnu, a timu domaćina nije bila od velike pomoći ni nova dobra igra srpskog centra Nikole Jokića koji je meč završio sa dvostrukim dvocifrenim učinkom.

Posle prvog poraza u prvoj utakmici od Minesote na svom terenu u polufinalnoj seriji Zapada aktuelni šampioni NBA lige nisu uspeli da se oporave ni u drugom meču pa su goeti poveli sa ubedljivih 2:0 u seriji.

Tim Majkla Melouna je već u prvom delu meča slabom odbranom potpuno prepustio inicijativu Minesoti koja je potom gotovo rutinski došla do ubedljive pobede.

Ni nova dobra igra Nikole Jokića koji je meč završio sa po 16 koševa i skokova uz 8 asistencija nije bila domaćinima od velike koristi.

Iako je u timu gostiju nedostajao francuski centar Rudi Gober, koji je izostao iz sastava jer je dobio prinovu, Minesota je sjajno organizovala timsku odbranu a u napadu su ekipu predvodili Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards sa po 27 poena.

Zahvaljujući tome gosti su već u drugoj četvrtini došli do dvocifrene prednosti, a domaćini potom nisu uspevali da se vrate u igru, pa se do kraja samo postavljalo pitanje sa kojim će rezultatom izgubiti meč.

U timu Denvera Majkl Porter Junior je postigao 20 poena ali je imao daleko više promašaja nego obično pa im to nije bilo od koristi, a Džamal Marej je odigrao jednu od najslabijih utakmica sa samo osam postignutih poena uz šut iz igre 3/18.

Denver je tako došao na korak do ispadanja iz završne serije i gubitka šanse da odbrani titulu.

Treća utakmica se igra u noći između petka i subote na terenu Minesote a novi poraz Denvera praktično bi značio i eliminaciju, jer se niko nikada u istoriji NBA lige nije vratio posle zaostatka od 3:0.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара