Читај ми!

Mediji: Embid na širem spisku košarkaša SAD za Olimpijske igre

Košarkaški savez Sjedinjenih Američkih Država objavio je širi spisak igrača koji će predstavljati zemlju na Olimpijskim igrama, prenose mediji. Kamerunac Džoel Embid našao se listi košarkaša koji će potencijalno igrati u Parizu.

Novinarski insajder Adrijan Vojnarovski javlja da je tim Sjedinjenih Američkih Država za Olimpijske igre ušao u početnu fazu, budući da je napravljen spisak od 41 košarkaša.

Generalni direktor muškog nacionalnog tima SAD Grant Hil izjavio je da je odušljevljen odazivom brojnih košarkaških zvezda.

"Sjedinjene Države se mogu pohvaliti neverovatnim košarkaškim talentom i oduševljen sam što su mnoge superzvezde izrazile interesovanje da predstavljaju našu zemlju na Olimpijskim igrama 2024. Privilegija je izabrati tim koji će nam pomoći da ponovo dođemo na vrh olimpijskog podijuma", istakao je Hil, a prenosi Marka.

Među košarkašima na širem spisku reprezentacije SAD nalaze se: Bem Adebajo, Džaret Alen, Paolo Bančero, Dezmond Bejn, Skoti Barns, Devin Buker, Mikael Bridžis, Džejlen Braun, Džejlen Branson, Džimi Batler, Aleks Karuzo, Stef Kari, Entoni Dejvis, Kevin Durent, Entoni Edvards, Džoel Embid, De'Aron Foks, Pol Džordž, Aron Gordon, Tajriz Haliberton, Džejms Harden, Džoš Hart, Tajler Hiro, Džru Holidej, Čet Holmgren, Brendon Ingram, Kajri Irving, Džeren Džekson, Lebron Džejms, Kam Džonson, Voker Kesler, Kavaj Lenard, Demijan Lilard, Donovan Mičel, Kris Pol, Bobi Portis, Ostin Rivs, Dankan Robinson, Džejson Tejtum, Derik Vajt i Trej Jang.

Reprezentaciju SAD predvodiće Stiv Ker iz Golden Stejta, dok će mu pomagati Mark Fi sa Univerziteta Gonzaga, Tajron Lu iz Klipersa i Erik Spoelstra iz Majami Hita. 

Pojedini mediji navode da već postoji spisak od 11 košarkaša. Lista igrača koji bi trebali da prestavljaju SAD: Stef Kari, Tajris Haliberton, Džru Holidej, Entoni Edvards, Devin Buker, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Entoni Dejvis, Lebron Džejms, Bem Adebajo i Džoel Embid. Međutim, postoji još jedno upražnjeno mesto.

Stefu Kariju bi turnir u Parizu bio prvi olimpijski u karijeri, dok će Kevin Durent imati jedinstvenu šansu za još jednu - četvrtu medalju sa Igara, za sada on i Karmelo Entoni imaju po tri olimpijske zlatne medalje.

Lebron Džejms će izvesno igrati na četvrtim Olimpijskim igrama u karijeri, a već je osvojio bronzanu medalju 2004. i dve zlatne 2008. i 2012. godine. Pored toga, Kamerunac Džoel Embid će igrati za Sjedinjene Države.

Pre prijateljske utakmice protiv Kanade, 10. jula, tim SAD će trenirati u Las Vegasu, budući da je tamo već duži niz godina smešten centar za pripreme nacionalnog tima.

Sjedinjene Države će igrati protiv Srbije, Južnog Sudana i kvalifikanta iz Portorika u grupnoj fazi turnira.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара