Читај ми!

Forbs proglasio Medžika Džonsona milijarderom

Američki biznis magazin Forbs proglasio je Medžika Džonsona milijarderom, proslavljeni košarkaš je postao tek četvrti sportista koji je postao deo ekskluzivnog kluba milijardera.

Forbs je procenio Džonsonovo bogatstvo na oko 1,2 milijarde dolara, a drugi sportisti milijarderi su NBA igrači Majkl Džordan i Lebron Džejms i golfer Tajger Vuds.

Džonson je nastupao za Los Anđeles lejkerse od 1979. do 1996. godine i u tom periodu pet puta je bio šampion NBA lige, a Forbs navodi da je zaradio 40 miliona dolara tokom košarkaške karijere.

Britanski Bi-Bi-Si navodi da Džonson ima vlasnični udeo u brojnim kompanijama, uključujući i bejzbol tim Los Anđeles dodžers. Međutim, ističe se da njegov udeo u kompaniji EquiTrust koja se bavi životnim osiguranjem drži većinu njegovog bogatstva. Izvan sporta, Džonson ima udeo u Starbaksu, Burger kingu i drugim manje popularnim kompanijama.

Džonson je jednom prilikom istakao da je mogao ranije da postane milijarder, ali je odbio akcije Najkija kada je počeo NBA karijeru, a poznato je da je nekadašnja košarkaška zvezda imala ugovor sa Konversom - 100.000 dolara godišnje.

Medžik Džonson je u karijeri tri puta bio MVP, a isti broj nagrada osvojio je i u finalima NBA lige.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара