Читај ми!

Dvojica Srba na NBA terenima u pobedi Oklahome i porazu Atlante, Dončić sjajno počeo sezonu

Posle odlične igre Nikole Jokića u prvoj utakmici na startu nove sezone NBA lige, drugog dana početka najelitnijeg košarkaškog nadmetanja na terene su izašla i srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Aleksej Pokuševski. Proteklu noć je obeležila sjajna igra Luke Dončića koji je trostrukim dvocifrenim učinkom predvodio Dalas u pobedi nad San Antoniom 126:119.

Prvu utakmicu na otvaranju nove sezone u pobedi Denvera nad La Lejkersima sa 119:107 Nikola Jokić je obeležio trostrukim dvocifrenim učinkom, a sinoć su na premijernim utakmicama svojih timova učestvovala još dvojica naših košarkaša.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović je u meču Atlante protiv Šarlota proveo čak 24 minuta u igru ali skromnim učinkom nije mogao da spreči poraz svog tima sa 110:116.

Srpski as je ubacio za njega skromnih sedam poena uz četiri skoka, isto toliko asistencija i tri ukradene lopte, a pogodio je samo jednu trojku iz pet pokušaja.

U vrlo izjednačenoj igri dva tima najefikasniji u sastavu Šarlota bio je Pi Džej Vašington sa 25 poena, dok je Trej Jang postigao 23 za Atlantu.

Drugi srpski reprezentativac Aleksej Pokuševski imao je još skromniji učinak u pobedi Oklahome nad Čikagom na gostovanju sa 124:104.  U igri je proveo samo dva minuta za koja nije stigao da upiše poene, mada je imao jedan pokušaj za trojku, a imao je i dva skoka. A Vasilije Micić, jedan od najboljih evropskih plejmejkera poslednjih godina, celu utakmicu je odgledao sa klupe bez ulaska u igru.

Pobednički tim je u efikasnosti predvodio Šaj Gildžes-Aleksander sa 31 postignutim poenom, kod Čikaga najefikasniji je bio Demar Derozan je sa 20, dok je Nikola Vučević  stao na na za njega skromnih 11 poena i devet skokova.

Za razliku od naših reprezentativaca Luka Dončić je spektakularno počeo sezonu sjajnim učinkom predvodeći Dalas u pobedi nad San Antoniom sa 126:119 na gostovanju.

Slovenački reprezentativac je ostvario prvi tripl-dabl u sezonu sa 33 postignuta poena uz 13 skokova i 10 asistencija.

Tim Toronta je u debiju srpskog trenera Darka Rajakovića na svom terenu nadigrao Minesotu sa 97:94, a nemački reprezentativac Denis Šruder predvodio je svoj novi tim sa 22 poena, 3 skoka i 7 asistencija.

Odlični su bili i Ogugua Anunobi sa 20 i Skot Barns sa 17 poena, 8 skokova i 5 asistencija. U poraženoj ekipi Entoni Edvards je bio najefikasniji igrač meča sa 26 poena i 14 skokovaali im je to bila slaba uteha.

Indijana i Vašington su odigrali po efikasnosti spektakularnu utakmicu u kojoj je Indijana slavila sa čak 143:120.

Iako su dobro počeli meč i poveli na startu, Vizardsi su sredinom druge deonice posustali, pa su domaćini potpuno preuzeli inicijativu i meč vodili ka ubedljivoj pobedi.

U moru strelaca istakli su se Brus Braun, doskorašnji igrač Denvera, sa kojim je osvojio šampionski prsten, a koji je ubacio 24 poena za Indijanu, dok je Kajl Kuzma postigao jedan više za Vašington ali im to nije bilo mnogo od pomoći.

Rezultati NBA utakmica:

Šarlot – Atlanta 116:110

Indijana – Vašington 143:120

Orlando – Hjuston 116:86

Njujork – Boston 104:108

Bruklin – Klivlend 113:114

Majami – Detroit 103:102

Toronto – Minesota 97:94

Čikago – Oklahoma 104:124

Memfis – Nju Orleans 104:111

Juta – Sakramento 114:130

San Antonio – Dalas 119:126

LA Klipers – Portland 123:111

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару