Читај ми!

Sjedinjene Američke Države ubedljivo do polufinala Mundobasketa, Italija nemoćna

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva posle pobede u četvrtfinalnom meču nad Italijom 100:63.

Prvi favoriti za zlatnu medalju, košarkaši Sjedinjenih Američkih Država plasirali su se u polufinale Mundobasketa posle ubedljive pobede protiv Italije 100:63.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Mikel Bridžis sa 24 poena, dok je u timu Italije najviše poena postigao Simone Fontekio - 18.

Nije delovalo na početku duela da će SAD slaviti sa 37 poena razlike. Egal je obeležio početni period igre. Obe ekipe su promašile nekoliko šuteva na početku utakmice. Nije bilo mnogo postignutih poena, pa su tek krajem prve dela igre, SAD povele 20:11 i tako napravile osetniju prednost.

Druga četvrtina počela je isto kao prva, sa više promašenih šuteva na obe strane. Džejlen Branson i Mikel Bridžis prekinuli su niz promašaja. Italijani su do polovine druge deonice uspevali da održe manji zaostatak u meču. Međutim, do kraja prvog poluvremena Sjedinjene Američke Države su stekle više od 20 poena prednosti i na odmor otišle sa vođstvom 46:24.

Već na početku treće četvrtine Amerikanci su vezali nekoliko uzastopnih koševa. Najraspoloženiji su bili Mikel Bridžis i Džejlen Branson. Sa druge strane parketa Simone Fontekio bio je najzapaženiji igrač. Kako je vreme odmicalo, prednost SAD je rasla. Na kraju trećeg dela Italijani su gubili 39 poena razlike, 83:44.

Iako Amerikanci važe za napadački veoma talentovanu košarkašku naciju, na ovoj utakmici ogromna razlika u kvalitetu videla se i u odbrani. Uz to, košarkaši SAD su pogađali iz svih pozicija i u poslednjem periodu igre ostalo je samo da se vidi koji će biti konačan rezultat meča.

U polufinalu Sjedinjene Američke Države igraće protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Nemačka i Letonija.

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара