Читај ми!

"Metla" Denvera za Lejkerse, Jokić odveo ekipu u prvo NBA finale

Košarkaši Denver nagetsa savladali su Los Anđeles lejkerse sa 113:111 za 4:0 u seriji i prvo finale NBA lige u istoriji kluba. Nikola Jokić sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija ostvario je novi tripl-dabl kojim je oborio rekord u jednom plej-ofu.

Novim tripl-dablom Nikola Jokić odveo je Denver nagetse do istorijskog prvog plasmana u finale NBA lige, u kom će imati priliku da se bore i za titulu.

Lejkersi predvođeni Džejmsom, koji je čak 21 poen postigao u prvoj deonici, dobro su počeli meč, nakon ovog perioda imali su šest, a na poluvremenu čak 15 poena prednosti.

Nagetsi su odlučnije ušli u drugo poluvreme, zaigrali bolje u odbrani i načinili preokret pred poslednju deonicu, jer su treću četvrtinu dobili rezultatom 36:16.

Los Anđeles je na kraju išao na sve ili ništa, stigli su zaostatak, i igrali poen za poen sa Nagetsima, koji su u poslednjih šest minuta imali napad ili dva prednosti.

Kada god su Lejkersi stizali na dva poena ili izjednačavali, Denver je uspevao da dođe do poena koje su uglavnom postizali Jokić i Mari i vrati prednost.

U poslednjem napadu Lejkersi su imali priliku da izjednače, ali su Gordon i Mari odigrali čvrsto u odbrani udvajanjem Džejmsa, koji posle solo-prodora nije uspeo ni da uputi šut ka košu, nakon čega je počelo slavlje ekipe iz Kolorada.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je pomenuti Džejms sa 40 poena uz 10 skokova i devet asistencija, Dejvis je u ekipi Lejkersa dodao 21 poen uz 14 skokova, a Rivs 17 poena.

U ekipi Denvera Jokić je upisao novi tripl-dabl sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija, Džamal Mari postigao je 25 poena, Gordon 22, Porter 15, a Koldvel-Poup 13 poena.

Jokić je zabeležio 8. tripl-dabl u plej-ofu, čime je oborio rekord Vilta Čemberlejna iz 1967. godine, koji ih je zabeležio sedam nakon regularnog dela sezone.

Nagetsi će u finalu igrati protiv boljeg iz serije Bostona i Majamija, gde ekipa sa Floride vodi sa ubedljivih 3:0.

недеља, 08. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару