Читај ми!

"Brejk" Lejkersa u Memfisu, Dža Morant se povredio

Prvi susret Memfis grizlisa i Los Anđeles lejkersa u prvoj rundi Zapada pripao je gostima iz Kalifornije 128:112.

Tim koji ima Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa je uvek opasan, bez obzira na poziciju na tabeli. Lejkersi su slavili na gostovanju kod Grizlisa tako što su ih nosili neočekivani junaci Rui Hačimura i Ostin Rivs. Naravno, blistao je Dejvis, rutinski vrhunska partija Lebrona, ali su važne koševe postigli Japanac član tima tek pola sezone i uz njega nedraftovani igrač.

Meč prepun promena vođstva na semaforu prelomnjen je u poslednjoj deonici. Može se reći da je presudni momenat povreda Dža Moranta. Eksplozivna prva zvezda Memfisa se jurišnički zaleteo na zakucavanje, srušio postavljenog Entonija Dejvisa i u dugom padu na parketu se dočekao prvo na šake. Desna je već bila bandažirana, tako da je ovim dodatno pogoršao povredu. Nije se vraćao do kraja utakmice.

Lejkersi su iskoristili psihološku prednost i utišanu zabrinutu domaću publiku da se odlepe do sigurne distance.

Rui Hačimura je bio prvi strelac Lejkersa sa 29 poena (5/6 za tri, 6/8 za dva), što je njegov najbolji učinak u novom timu od prelaska iz Vašingtona na polovini sezone. Ostin Rivs je ubacio 23 poena, pojedine ključne na putu do pobede. Entoni Dejvis je konačno na svom nivou sa 22 poena, 12 skokova i čak sedam blokada. Na kraju prvog poluvremena je tokom borbe za loptu dobio udarac u desno rame, hitno je odveden u svlačionicu, ali se uvidelo da se ne radi o ozbiljnoj povredi. Lebron Džejms je upisao dabl-dabl od 21 poena i 11 skokova, Dianđelo Rasel je stao na 19 poena.

Memfis je napadački nosio Džeren Džekson Džunior sa 31 poenom. Dezmond Bejk je iza njega sa 22 poena, Morant je do povrede postigao 18 poena, a Dilon Bruks je brojao do 14 poena.

 Naredni susret igra se 20. aprila.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара