Читај ми!

Svi gresi Bena Gordona

Planetu je obišla vest da je 39-godišnji Gordon udarao desetogodišnjeg sina na aerodromu i da je potom uhapšen. Zabranjeno mu je da uđe u avion i momentalno su mu stavljene lisice. Samo ovaj čin je dovoljan da se etiketira kao nasilnik, ali to je samo vrh ledenog brega.

Сви греси Бена Гордона Сви греси Бена Гордона

Košarkaškim štreberima je dobro urezana u sećanje plej-of serija Boston seltiksa i Čikago bulsa iz sezone 2008/09, koja se do dan-danas smatra jednom od najuzbudljivijih u modernoj NBA istoriji.

Sedmoplasirani Bulsi su uspeli da izbore majstoricu protiv aktuelnih šampiona, parirajući u triler završnicama. Glavni strelac te ekipe nije bio budući MVP Derik Rouz, već Ben Gordon. Beležio je 23.4 poena tokom serije, uzvrativši sa 42 poena na 51 Rej Alena u drugoj utakmici.

Prošlo je 13 godina i nekada cenjeni strelac je krenuo stranputicom. Planetu je obišla vest da je 39-godišnji Gordon udarao desetogodišnjeg sina na aerodromu i da je potom uhapšen. Zabranjeno mu je da uđe u avion i momentalno su mu stavljene lisice. Samo ovaj čin je dovoljan da se etiketira kao nasilnik, ali to je samo vrh ledenog brega.

Ekscesi su se namnožili od njegovog penzionisanja 2015. godine, tako da se ne radi o izuzetku nego o pravilu.

Policija i vatrogasci Los Anđelesa su 1. juna 2017. godine reagovali na aktivaciju požarnih alarma na lokaciji Benove kuće. Jedini problem - nije bilo požara. Začuđeni vatrogasci su prepustili slučaj policiji, koja ga je uhapsila zbog neodgovornog ponašanja. Kako se tvrdi, lično ih je aktivirao, zaključan u domu, našavši se u stanju potpune emotivne slomljenosti.

Četiri meseca kasnije, situacija se značajno uozbiljila. Nije delovalo kao da je autodesktruktivno „šenuo", već je postao opasan i po druge. Napao je radnicu prodavnice, čiji je vlasnik, u rodnom Maunt Vernonu.

Policija je stigla na lice mesta u subotu nešto posle podneva i zatekla ženu zaključanu u radnji kako plače i trese se pored vrata nakon sukoba sa Gordonom, navodi se u policijskom izveštaju. Rekla je policiji da je Gordon zaključao vrata prodavnice nakon svađe koja je dovela do toga da je spakovala torbu u nameri da ode. Iako nije povređena, navela je da je Gordon bio agresivan tokom svađe, bacajući i uništavajući predmete u prodavnici.

Jedva se spasila, pošto je policija izrezala rupu na prozoru. Po izbavljanju im je napomenula da je Ben u toaletu i da kod sebe ima nož. Ponovo lisice, ali ne samo u zatvor, već i na psihijatrijsiko ispitivanje. Pušten je tog dana. Ispostavilo se da je greška.

Epitet „lica poznatog organima gonjenja" utvrdio je nedugo zatim, 20. novembra, jer je uhvaćen u vožnji sa falsifikovanim tablicama.

Radnica iz prodavnice koja je prijavila policiji da je sa sobom nosio nož je imala sreće. Za razliku od menadžera kompleksa apartamana, kog je opljačkao preteći hladnim oružjem.

Gordon je živeo u jednom od iznajmljenih apartmana, a menadžera je opelješio tvrdeći da uzima svoj depozit nazad. Proveo je vikend iza rešetaka, vrativši se na slobodu pošto je plaćena kaucija od 50.000 dolara.

„Gde je moj um?" je ime Gordonove tekstualne ispovesti objavljene 20. februara 2020. godine, gde je priznao celom svetu da se bori sa bipolarnim poremećajem. Tekst je počinjao sa: „Imao sam period od šest nedelja kada sam svakodnevno razmišljao da izvršim samoubistvo."

Izgleda da je ostalo „repova" iz prošlosti, koji ko zna da li mogu da se iščupaju zauvek ili će se opet, tu i tamo, razmahati.

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару