Voša preslišala šampiona

Partizan neće biti u prilici da brani trofej Kupa Srbije. Ekipa Vojvodine je, posle najbolje igre u ovoj sezoni, izbacila "crno-bele" iz daljeg takmičenja. U finalu 5. maja Novosađanima će protivnik biti Crvena zvezda.

Fudbaleri Vojvodine drugi su finalisti Lav kupa Srbije. Novosađani su rezultatom 3:1 savladali ekipu Partizana.

Utakmica je odigrana na stadionu Partizana pred 5.000 gledalaca, a strelci su bili Mrđa u 36. i 49. i Đurovski u 60. minutu za Vojvodinu, dok je za Partizan gol postogao Petrović u 45. minutu.

U otvorenoj utakmici prvi gol postigla je novosadska ekipa, kada je posle sjajnog prodora i centaršuta Tadića sa leve strane, Mrđa glavom sa pet metara savladao golmana Partizana Božovića.

Posle primljenog gola, beogradki tim pojačava tempo i do kraja poluvremena stiže do izjednačenja. Golu je prethodila odlična akcija "crno-belih". Na loptu ubačenu u prazan prostor naleće Petrović i preciznim udarcem sa dvadesetak metara trese mrežu Novosađana.

S obzirom da je gol pao u finišu prvog dela igre, do sudijinog zvižduka nije bilo više uzbuđenja.

Na početku drugog dela utakmice trener Partizana, Goran Stevanović, vrši dve izmene. Umesto Saše Ilića ulazi Moreira, dok Tomića menja Dijara.

Međutim, posle četiri minuta igre Mrđa još jednom trese gol "crno-belih". Posle slobodnog udarca sa leve strane, Božović ubacuje loptu u šesnaesterac, a Mrđa još jednom sjajno skače i glavom postiže i drugi pogodak.

Igrači Partizana pojačavaju tempo i dolaze do najbolje šanse na utakmici. Posle centaršuta Mijića sa leve strane, Kleov udarac glavom golman Vojvodine Brkić, krajnjim naporom skreće na prečku i posle toga u korner.

Ovo je samo dalo dodatni motiv beogradskoj ekipi da što pre stigne zaostatak. Ipak, posle jednog napada Partizana, fudbaleri Vojvodine kreću u brzu kontru, koju sjajnim udarcem iz daljine završava Đurovski. Njegov šut sa dvadesetak metara treći put završava u mreži Božovića.

Stevanović sve karte baca na napad i umesto Mijića u igru ubacuje visokog Brazilca Vašingtona.

Ipak, do kraja utakmice "crno-beli" ne prave ne jednu ozbiljniju šansu, dok je Merbašvili imao jedan odličan šut ka golu Partizana.

Na kraju utakmce sa južne tribine čuli su se povici "Plavi odlazi", kojima su navijači Partizana tražili smenu trenera ekipe Gorana Stevanovića.

Posle utakmice trener Vojvodine Milan Đuričić rekao je da se mnogo raduje pobedi nad Partizanom a da je bio samouveren i pred finale.

"Ovo je velika radost za nas. Vojvodina je četvrti put u finalu kupa i ubeđen sam da ćemo ga osvojiti. Znali smo da je Partizan u problemima. (Ljubomir) Fejsa je jedan od njihovih najznačajnijih igrača, a (Mladen) Krstajić je verovatno najbolji defanzivac u ligi. Tu smo videli svoju šansu. Zatvorili smo i (Marka) Lomića i zasluženo smo pobedili", rekao je Đuričić novinarima. 

"Pobedićemo i Zvezdu. Protiv njih smo u prvenstvu izgubili, a imali smo više šuteva ka golu i veći posed lopte, a posle su oni pričali bajke da su odigrali vanserijski. Sada im kažem da ćemo i njih pobediti", naglasio je trener Vojvodine.

Partizan je pretrpeo još jedan težak udarac u sezoni, a trener Goran Stevanović rekao je da je ovo plod "rušenja" njegovog kluba.

"Rušili su Partizan osam meseci i večeras su to i uspeli. Odgovorno tvrdim da bi Partizan bio u finalu kupa i da bi u prvenstvu zaostajao samo dva boda da nam šestorica igrača nisu išla u Japan. Namerno izbegavam da pričam previše o utakmici, jer ono što se večeras desilo je samo rezultat svega toga", rekao je Stevanović.

"Nismo zbog problema sa povredama mogli da počnemo sa dvojicom napadača, što je Vojvodina znala da iskoristi. Jednostavno, nismo imali nikoga ko bi igrao presing. Tvrdim i dalje da imamo najkvalitetnije igrače u ligi i najviše mi je njih žao, što su srušeni na ovakav način", ocenio je trener Partizana.

Stevanović je i pre meča bio pod pritiskom zbog slabijih rezultata, a navijači su ga prozivali povicima "Plavi, odlazi".

"Teško mi je u ovom trenutku, jer sam ja dete ovog kluba. Poštujem zahteve navijača. Ako treba, sešću sa upravom da nađemo najbolje rešenje. Uradiću sve u interesu Partizana", rekao je Stevanović.

U finalu Lav kupa Srbije 5. maja, Vojvodina će igrati sa ekipom Crvene Zvezde.

Partizan je nastupio u sastavu: Božović, Lomić, Stanković, Petrović, Tomić (Diara), Davidov, Ilić (Moreira), Mijić (Vašington), Kleo.

Za Vojvodinu su igrali: Brkić, Medojević, Ađuru, Novaković (Smiljanić), Đurovski (Merbašvili), Tumbasević, Vučeličć, Karan, Pleč, Tadić, Mrđa (Đurišić).

Број коментара 70

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије