Читај ми!

Gde je Zlatan, tu je zabava - od "Žoga bonito" do "Jutro je"

Jedna od najupečatljivijih persona u modernoj istoriji fudbala Zlatan Ibrahimović će se zvanično oprostiti od igračke karijere na prijateljskom meču sa Srbijom u Stokholmu. Šveđanin poreklom sa ovih prostora je plenio na terenu i van njega kroz svoj alter-ego arogantne superzvezde. Snimao je skečeve, reklame, a učešće na festivalu "San Remu" postalo je kultno.

Где је Златан, ту је забава - од "Жога бонито" до "Јутро је" Где је Златан, ту је забава - од "Жога бонито" до "Јутро је"

Van neverovatnog spoja snage, brzine, visine i tehnike, Zlatan Ibrahimović je fudbalskom, a i sportskom svetu podario unikatnu, filmsku ličnost osobene arogancije nastale kroz samosvest o svojim kvalitetima.

Fudbalski antiheroj kom se ili diviš ili voliš da ga mrziš. Iritira te, ali moraš da mu aplaudiraš. Retka zverka u fudbalskoj industriji krcatoj nalickanim lepotanima, zvezdama društvenih mreža i politički korektnim pozerima.

Vremenom je i Zlatan ušao u lik koji je sam iskreirao, idealan za razne skečeve. Mnogi momenti su ostali viralni na društvenim mrežama, pa im se ljudi stalno vraćaju uz neizbežne komentare sa titulama gospodina, kralja, cara, Boga,...

"Žoga bonito" sa žvakom i Ronaldom

 Pre "ajfon", postojala je ona "blutut-infrared" generacija. Preko tih sredstava za prenos sadržaja iz jednog mobilnog uređaja u drugi, od ruke do ruke, išle su čuvene reklame "Žoga bonito", odnosno "Prelepa igra" na portugalskom. Među fudbalskim mađioničarima tog doba, našlo se mesto i za Zlatana. I to čak dvaput.

Možda je Miloš Biković u ulozi Aleksandra Tirnanića snimio scenu pimpovanja živog jajeta, ali Ibrahimović je načinio jednako zahtevan podvig sa žvakom.

 U drugom izdanju je stao rame uz rame sa legendom u nastajanju - Kristijanom Ronaldom. Izvodili su trikove pred Erikom Kantonom, izazivajući jedan drugog.

  Forma za primer mlađima

Iako je teren zamenio kancelarijom u fudbalskom klubu Milan, Zlatan je još uvek u odličnoj formi. U završnoj fazi svoje karijere, borivši se sa "ajfon" generacijom, pokazao je da ume da se snađe na njihovom polju i izazove pažnju na društvenim mrežama. Njegov video sa treninga prilikom kog radi trbušnjake, obavivši noge oko džaka za udaranje, bio je pravi hit po portalima. 

 Šta sve može Zlatan?

Dolazak u Los Anđeles otvorio je Šveđaninu vrata Holivuda. Dok je večernji šou komičara Džejmsa Kordena bio aktuelan, pre strmoglavog pada karijere Britanca nakon arogantnih i bahatih ispada, Ibrahimović je bio jedan od gostiju.

Ulazak u alter-ego arogantnog Zlatana prikazao je u skeču u kom je vidovnjak, koji suštinski govori samo o sebi, a spontanost se videla u zadacima zadatim od strane voditelja.

 Skrivena kamera u ulozi poslodavca

Još jednom je Ibra pokazao amaterske glumačke sposobnosti učestvovanjem u skrivenoj kameri. Bio je u ulozi nadređenog koji intervjuiše kandidate za posao. Potencijalni radnici su dolazili na razgovor za posao vezan za njegov brend vode. Mnogi od njih su nisu znali s kim razgovaraju, pa su mu u oči govorili šta misle o Zlatanu Ibrahimoviću, dok se on suzdržavao od reakcije.

 Balkanski melos preoteo "San Remo"

Vrhunac "zlatanizma". Čovek koji je uveo novokomponovani folk na najpoznatniji festival pop-muzike u Evropi. Bez trunke premišljanja i diskusije. Zlatanu se ispunjava sve, a on je garant spektakla.

Povratak u Evropu posle holivudske epizode u Los Anđeles galaksiju dočekan je širokih ruku. Majstori šou programa Italijani su znali da to iskoriste i obogate događaj na koji su ponosni - San Remo. Smeli Ibra je 2021. doprineo u svom stilu, ušavši uz melodije najvećeg hita Nade Topčagić "Jutro je". Ko zna koliko se orkestar namučio da savlada "ćirilične" zvuke?

Nezaobilazni "evergrin" na veseljima dobio je novi život. 

Takođe, pojavio se na sceni sa Sinišom Mihajlovićem, koji je u tom trenutku uspeo da bar privremeno dobije bitnu sa leukemijom. Sa ove distance, vrlo emotivna slika.

Taj momenat je postao toliko upečatljiv da su ga i tri godine kasnije ponovili. Samo sa drugom pesmom u pozadini. Bugarska "Luda po tebe", "Luda za tobom" od Lepe Brene, grčka "Astatos", kako god, radi se o pesmi prepoznatljivoj od prvog takta svima od Ljubljane preko Nesebara do Tasosa. Pravo iz publike na scenu, ispraćen ovacijama. Prirodno i ležerno..

 Po odlasku sa terena se fokusirao na posao, pa ga ne viđamo u zabavljačkoj roli. Nesumnjivo se očekuje spektakl protiv Srbije, jer Zlatan zaslužuje najbolje.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару