Duljaj: Željni smo prolaska u narednu rundu Kupa, Baždar želi da ode na leto

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je dan uoči utakmice četvrtfinala Kupa Srbije protiv Voždovca da je teško dva puta za sedam dana igrati sa istim rivalom, uprkos tome što je duel u sredu drugačiji od prvenstvenog. Duljaj je najavio promene u timu i otkrio da Samed Baždar želi na leto da napusti klub.

Partizan će u sredu od 15.00 časova dočekati Voždovac u četvrtfinalu Kupa Srbije, a crno-beli su nedavno u prvenstvenom duelu sa istim protivnikom slavili 3:2 pogotkom Aranđela Stojkovića u nadoknadi vremena.

"Teško je dva puta za sedam dana igrati sa istim rivalom, uprkos tome što je ovaj duel drugačiji od prvenstvenog. Tada su u opticaju bili bodovi, sada poraz izbacuje iz igre za trofej", istakao je trener Partizana Igor Duljaj na konferenciji za medije.

Duljaj je naglasio da odlično poznaje ekipu Voždovca za koju ima samo reči hvale.

"Voždovac mnogo dobro igra, ali bez pozitivnih rezultata. Niz neuspeha mora da se prekine, nadam se da neće protiv Partizana. Odlična su ekipa, mlada i poletna, umeju da igraju. Imamo i mi imperativ, željni su i ljudi iz kluba, pogotovo navijači Partizana prolaska u narednu rundu", istakao je Duljaj na konferenciji za medije.

Trener Partizana je napomenuo i da je termin meča nezgodan i nepovoljan i za igrače i navijače - sreda 15.00 sati.

"Niko ne zaslužuje da igra u tom terminu, ni Zvezda, ni Partizan, Vojvodina, Čukarički, Zemun… Verovatno će i poseta biti slabija, pozivam sve, pa i decu iz prve smene da nas podrže. Neka školarci ostanu u drugoj smeni, da uče, ali svaki navijač nam je potreban. Videlo se na poslednjoj utakmici koliko nam znači energija sa tribina", rekao je Duljaj.

"Gledam koga možemo da stavimo u fudbalski izlog"

Duljaj je najavio da će biti izmena u timu i otkrio da novi reprezentativac Srbije Samed Baždar ima želju da na leto napusti klub.

"Teško je oceniti da li će Baždar biti sa nama naredne sezone, svi znamo da Partizan živi od prodaje igrača. U zimskom prelaznom roku smo ostali bez dvojice mladih - Ilića i Belića, a bez njihovih prodaja bi klub teško mogao da funkcioniše. Koliko sam primetio, Baždar ima želju da ode, da se dokaže. Video je primere njegovih kolega. Prema onome što sam video, Baždar ima želju da ovog leta napusti klub. Naravno, pod uslovom da Partizan dobro profitira i opet uloži novac u mladog igrača, koga ćemo potražiti najpre u omladinskoj školi. Ako ga nema, onda u regionu", rekao je Duljaj.

Prokomentarisao je i činjenicu da u poslednje vreme Baždar dobija šansu pre Nemanje Nikolića.

"Ako bih hteo da zaštitim sebe, stavio bih u ekipu Nikolića. Baždar ima 20 godina i moram da razmišljam šta je najbolje za klub. Samed je na radaru mnogih ekipa, upravo zbog igara u prvom timu, čak i pored nedostataka jer je nestrpljiv i sve želi odmah. Mladi moraju da shvate da ne može vreme da se preskoči, mora da se poštuje redosled, ali moramo da ga trpimo. Struka, ekipa, pa i stariji igrači među kojima i Nikolić. Pošto razmišljam šta je najbolje za klub, a ne za mene lično, onda gledam koga možemo da stavimo u fudbalski izlog. U ovom trenutku to je Baždar", objasnio je Igor Duljaj.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару