Читај ми!

Levandovski i Osimen demonstrirali klasu - Napoli sa nadom putuje u Barselonu

Fudbaleri Napolija i Barselone remizirali su rezultatom 1:1 u prvom meču dvomeča osmine finala Lige šampiona.

Utakmica od koje se mnogo očekivalo nije donela veliki broj golova i izlgednih prilika, uprkos dobrom ritmu. Barselona je bila bolji rival tokom većeg dela meča i stvorila je veći broj prilika, ali to nije bilo dovoljno za sigurniji put u Španiju.

Počelo je inicijativom Ćavijeve ekipe koja je od samog početka testirala koncentrisanost bekova domaćih. Uspevao je Gundogan da u par navrata proigra Jamala u blizini šesnaesterca, ali najmlađi igrač u istoriji nokaut faze Lige šampiona nije bio precizan u tim prilikama.

Pokušali su nakon toga i Gundogan i Levandovski polovinom prvog dela meča, ali je Meret odličnim intervencijama osujetio njihove udarce. Napoli je tokom čitavog dela prvog poluvremena bio potčinjen, oslobodivši se pritiska gostiju tek u poslednjih pet minuta.

Za čitavih 45 minuta igre, Napolitanci nisu uputili nijedan šut ka Ter Štegenovom golu, što najbolje ilustruje napadačke probleme sa kojima se suočavaju.

U nastavku je Napoli bio nešto bolji rival, međutim većih prilika nije bilo. Levandovski i Osimen bili su u potpunosti odsečeni iz igre svojih ekipa, ali su ubrzo pokazali zbog čega za vrhunske napadače to ne mora da predstavlja problem.

Jedan pas Pedrija ka ivici šesnaesterca, jedna varka telom i udarac uz stativu bili su dovoljni da Levandovski postane prva figura meča. Postigao je Poljak svoj 93. gol u Ligi šampiona i doneo Barsi dugo čekano vođstvo. Sa druge strane, odbrana Barselone igrala je jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem delu sezone, sve do 75. minuta.

Tada je popustila koncentracija Martinezu koji je prvi put dopustio Osimenu da prihvati loptu i okrene se u šesnaestercu, što je Nigerijac iskoristio i savladao do tada nezaposlenog Ter Štegena koji je bio nemoćan.

Pokušao je Napoli nakon toga da preokrene rezultat i bio je opasniji rival u završnici, ali bez značajnijih prilika. Poslednju šansu propustio je Gundogan u poslednjim sekundama utakmice kada je šutirao pored gola.

S obzirom na viđeno, Napoli će svakako biti zadovoljniji nerešenim rezultatom. Međutim, uprkos povoljnom ishodu u prvom meču, izabranike Frančeska Kalcone, ako i on u međuvremenu ne dobije otkaz, očekuje još veći izazov u revanšu kada će Barsa imati prednost domaćeg terena.

U drugom meču večeri Porto je golom u završnici savladao Arsenal.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара