Kad je teško - Mbape, PSŽ nakon mnogo muke pobedio Sosijedad

Fudbaleri PSŽ-a savladali su Real Sosijedad rezultatom 2:0 u meču osmine finala Lige šampiona.

Mučio se domaći tim na "Parku prinčeva" tokom većeg dela utakmice, bio u podređenom položaju i bez ideje u napadu. Najbolji igrač tima Kilijan Mbape bio je u potpunosti van igre usled odlične postavke trenera Imanola Alguasila, ne uspevajući da ozbiljnije zapreti golmanu gostiju Remiru.

Međutim, kada je tempo igre pao i rezultat 0:0 delovao kao najizvesniji, Mbape se konačno pojavio. A pojavio se na drugoj stativi u 58. minutu nakon Dembeleovog kornera, koji je na drugi kraj šesnaesterca preusmerio Markinjos. Usledila je spretna reakcija francuskog napadača i većina navijača u Parizu mogla je da odahne.

Sosijedad, koji je imao terensku inicijativu tokom većeg dela meča, pokušao je da ekspresno dođe do izjednačenja, ali je ostavio previše prostora na svojoj polovini. A kada se napadačima PSŽ-a ostavi previše prostora, obično sledi kazna.

Igrao se 71. minut kada je Bredli Barkola primio jedan pas Fabijana Ruiza na polovini terena i za tren oka stigao do šesnaesterca, prevario Traorea i savladao golmana Remira, koji je bio poprilično neodlučan.

Tada je bilo jasno da će ekipa Luisa Enrikea sa prednošću putovati u San Sebastijan.

Imao je Mbape još nekoliko dobrih prilika tokom meča da postigne drugi gol, ali nije uspeo. Jalova inicijativa Sosijedada nije im donela niti jednu stopostotnu šansu na meču, što je za ekipu koja se muči sa realizacijom previše kako bi došla do gola.

Pokušaće sigurno baskijski tim u drugom meču pred svojim navijačima da nadoknadi zaostatak, ali će morati da budu mnogo ofanzivniji i konkretniji. To će međutim ostaviti mnogo prostora za kontre PSŽ-a, koje će Parižani bez previše razmišljanja prihvatiti.

U drugom meču Lacio je iznenadio Bajern i sa prednošću će putovati u Minhen.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара