Roma otpustila Murinja

Portugalac Žoze Murinjo nije više trener Rome, saopštio je italijanski klub.

Dva dana nakon poraza od Milana u 20. kolu Serija A (3:1), Roma je otpustila portugalskog trenera Žozea Murinja.

Rimljani su saopštili da je došlo do rastanka sa trenutnim efektom, kao i da su sa šefom stručnog štaba otišli i njegovi najbliži saradnici.

Na poslednjih pet utakmica u šampionatu Italije, klub iz Rima je upisao samo jednu pobedu, remi i tri poraza na gostovanjima - od Bolonje, Juventusa i Milana, a nedavno je izgubio i od gradskog rivala Lacija u četvrtfinalu Kupa Italije.

Roma je trenutno tek deveta na tabeli Serija A sa 29 osvojenih bodova - pet manje od Fjorentine koja je na četvrtom mestu - poslednjem koje vodi u Ligu šampiona.

Murinjo je u Rimu od 2021. godine, a sa Romom je osvojio prvo izdanje Lige konferencije, čime je postao prvi trener u istoriji fudbala koji je podizao pehar Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencije.

U prethodne dve sezone, Roma je sa Portugalcem na mestu trenera završila kao šesta u Seriji A, uz identičan odnos pobeda, remija i poraza (18-9-11) i sličan broj datih i primljenih golova - 59-43 u sezoni 2021/22. i 50-38 u sezoni 2022/23.

Pre Rome, Murinjo je tokom karijere trenirao Benfiku, Leiraju, Porto, Čelsi, Inter, Real Madrid, Mančester junajted i Totenhem. Osvojio je brojne trofeje među kojima i dve Lige šampiona - sa Portom i Interom.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара