Читај ми!

Srbija u četvrtom šeširu pred žreb za Evropsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije biće u četvrtom šeširu uoči žreba Evropskog prvenstva, koji će biti održan drugog decembra u Hamburgu.

Srbija je remijem sa Bugarskom u Leskovcu 2:2 izborila drugu poziciju u Grupi G koja je vodi na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj iduće godine.

"Orlovi" su imali šansu da se nađu u trećem šeširu da su ostvarili trijumf protiv Bugarske u Leskovcu. Reprezentaciji je bilo potrebno da Slovenija i Češka ne pobede svoje rivale u kvalifikacijama za EP.

Fudbaleri Srbije će žreb u Hamburgu za Evro 2024. dočekati iz poslednjeg, četvrtog šešira, pošto je Slovenija pobedila Kazahstan 2:1, dok je Češka bila bolja od Moldavije 3:0.

EP će biti održano od 14. juna do 14. jula naredne godine u Nemačkoj. U prvom šeširu sigurno će biti: Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Engleska.

U drugom šeširu su za sada Mađarska, Danska, Albanija i Austrija, dok su u trećem šeširu sigurni Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka, Holandija. U poslednjem šeširu sigurna je Srbija.

Plasman na Evro izborile su još Italija, Turska, Rumunija i Švajcarska.

Iz Grupe D čeka se drugi putnik za Nemačku, a to će biti ili Hrvatska ili Vels.

Poslednja tri učesnika EP 2024. biće poznata posle plej-ofa. Uefa će po završetku kvalifikacija saopštiti konačan sastav šešira na žrebu.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара