Читај ми!

Piksi pred Belgiju i Bugarsku: Bez Lazovića i Milinković-Savića zbog povreda, četvorica mladih dati Druloviću

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je u Staroj Pazovi da njegov tim ima dovoljno pameti, kvaliteta i motivacije da pobedi Bugarsku u meču kvalifikacija za EP 2024. godine.

Stojković je rekao da će Sergej Milinković-Savić i Darko Lazović propustiti mečeve sa Belgijom i Bugarskom.

"Lazović ima problema sa povredom zadnje lože, a Sergej Milinković-Savić sa ligamentima kolena. Mijat Gaćinović neće igrati iz istih razloga, iako nije stavljen na spisak. Ne može da odigra čitavih 90 minuta, jer je rovit. Srđan Babić ima upalu grla, angina, i rekao sam već da ne treba da dolazi ovde. Ako bude bilo bolje i ako se bude dobro osećao, on će se priključiti u sredu ekipi. Tako da neće biti na raspolaganju u utakmici sa Belgijom. Ne želimo taj rizik da eventualno dođe do nekih problema što se tiče drugih igrača", kaže selektor.

Mladi fudbaleri su poslati na reprezentativne obaveze kolegi i novom selektoru omladinske selekcije Ljubinku Druloviću.

"Odlučili smo se da neke igrače pošaljemo, naravno one koje imaju pravo da igraju za naš mladi tim. To su Stefan Mitrović, Mihajlo Ilić, Vladimir Lučić i Petar Ratkov. Sva četvorica će biti prekomandovana u mladi tim.. Ove ostale igrače očekujemo da dođu i da budu na raspolaganju", istakao je Piksi.

Zatim se selektor osvrnuo na rivala u prijateljskom meču, ekipu Belgije.

"Imamo veoma tešku utakmicu sa jednim izuzetno jakim timom kao što je Belgija. Pogotovo su jaki u tom ofanzivnom delu, da ne nabrajam sva ta imena koja igraju u Belgiji. Moždataj meč dolazi u jednom delikatnom momentu, jer nam je fokus na na utakmicu sa Bugarskom koja se igra 19. novembra. S tim u vezi, naravno da ćemo mi podeliti minutažu što se tiče Brisela. Koliko god mi bili u Briselu, ipak naše misli će biti u Leskovcu. Očekujem jednu tešku proveru, jako tešku, obzirom da je Belgija izuzetno jak protivnik, ali da odigramo najbolje što je moguće", rekao je Piksi.

Bugarska je promenila selektora, Srbija je oslabljena, da li to nešto menja kod Piksija?

"Pa u principu ne menja ništa, mi znamo svoj cilj i želimo da ga ostvarimo. Mi ovakvu šansu apsolutno ne želimo da propustimo. Ta utakmica se igra na domaćem terenu, uz sav respekt prema bugarskoj ekipi. Ipak, smatramo da imamo dovoljno i pameti, kvaliteta i motivacije, i svega onoga što treba jedan tim da ima. Prema tome sve je u našim rukama i da mi sami o sebi odlučujemo, da mi delimo našu sudbinu. I verujem da će tako i biti. Jesu promenili selektora, ali selektor ne igra. Koliko znam, još uvek nisam video selektora da je ušao u teren i da je igrao. Dakle, ne verujem da će i oni imati tu privilegiju. Ne menja se ništa, cilj ostaje isti. Želim se da odvedem u na Evropsko prvenstvo", naveo je Stojković.

On je istakao da je bitan kolektiv i srpski fudbal, a ne pojedinac.On je istakao da je bitan kolektiv i srpski fudbal, a ne pojedinac.

"Uspeh reprezentacije je mnogo važan i krucijalan za srpski fudbal. Taj uspeh neću pripisati sebi. Ja sam neko ko je vrlo racionalan i ko ostavlja prostor drugima da se raduju, a meni će biti privatna i trenerska satisfakcija da ljude koje vodim, koje učim i motivišem, naprave iskorak i odu na EP. Ima vremena, pa da ne pričamo u napred, cilj je za sve nas isti. Kada završimo kvalifikacije i odemo na EP, biću ponosan. Na sebe i svoj tim, na sve igrače i FSS. Kao i na sve ljude koji misle pozitivno. Želim da našem fudbalu donesem veliki uspeh. Rezultati u Evropi nisu tako dobri, kada je reč o našim klubovima. To je velika opomena da budemo mnogo bolji. Da ne budemo samo hrabri, već da rezultatima opravdamo očekivanja. Protivnici su daleko bolji i jači", naveo je selektor Srbije i nastavio:

"Ne bojim se što se reprezentacije tiče. Imamo igrače za budućnost. Radimo na tome da pronađemo zamene onima kojima će EP 2024. verovatno biti poslednje takmičenje. Neće reprezentacija trpeti. Imamo Lučića, Ilića, Mitrovića... Ilić može kao Van Basten da daje golove, nisam to znao. Mislio sam da je Van Basten na terenu, takav je gol dao Čukaričkom da je za svaku pohvalu. Tu je i mali Nedeljković iz Zvezde, ne bi bilo iznenađenje da je i on pozvan", kaže Stojković.

Srbija će 15. novembra u Briselu odigrati prijateljski meč sa Belgijom. Izabranici Dragana Stojkovića će četiri dana kasnije biti domaćini Bugarskoj u Leskovcu u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Srbiji će biti dovoljan bod na meču sa Bugarskom za plasman na EP 2024. "Orlovi" mogu da obezbede plasman na kontinentalni šampionat već 16. novembra ako Crna Gora ne pobedi Litvaniju.

Prvo mesto na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. drži Mađarska sa 14 bodova, Srbija je druga sa 13, a Crna Gora se nalazi na trećoj poziciji sa osam. Litvanija je treća sa šest, dok je Bugarska poslednja sa dva.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара