Читај ми!

Projekcije za Evropsko prvenstvo, Srbija najverovatnije u trećem šeširu na žrebu

Fudbalska reprezentacija Srbije je pobedom nad Crnom Gorom u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo došla nadomak plasmana na takmičenje koje se naredne godine održava u Nemačkoj. U poslednjoj utakmici protiv Bugarske, "orlovima" će biti dovoljan i bod za potvrdu prolaska. Ukoliko Srbija opravda ulogu favorita, prilikom žreba za grupnu fazu prvenstva Evrope biće u trećem šeširu.

Srbija ima veliku priliku da u poslednjem kolu protiv Bugarske, 19. novembra, dođe do dugoočekivanog plasmana na Evropsko prvenstvo, čemu je znatno doprineo trijumf protiv Crne Gore u Beogradu 3:1.

Poslednji put je naša fudbalska reprezentacija i to pod imenom SR Jugoslavija nastupala na kontinentalnom šampionatu još 2000. godine u Belgiji i Holandiji.

Plasman na Evropsko prvenstvo, pored domaćina Nemačke, do sada su obezbedile selekcije Španije, Škotske, Francuske, Engleske, Turske, Belgije, Austrije i Portugalije.

Ukoliko ne bude iznenađenja pri raspletu kvalifikacija u Grupi G, Srbija bi plasmanom na Evropsko prvenstvo prilikom žreba zauzela mesto u trećem šeširu. Prema pojedinim procenama, Srbija ima čak 87 odsto šansi da bude u pomenutom šeširu, uz reprezentacije Škotske, Holandije, Slovenije, Hrvatske i Češke.

U projekciju rasporeda pri žrebanju uključene su selekcije koje trenutno drže neku od prve dve pozicije u grupama kvalifikacija za prvenstvo Evrope, što znači da će od rezultata u završnoj fazi zavisiti konačan rasplet i raspored.

Prvi šešir: Nemačka, Portugalija, Francuska, Engleska, Belgija i Španija;
Drugi šešir: Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija;
Treći šešir: Škotska, Holandija, Srbija, Slovenija, Hrvatska i Češka;
Četvrti šešir: Italija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina, Grčka i Poljska.

Žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva biće održan u Hamburgu 2. decembra.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара