Читај ми!

Poljubac koji je potresao sportski svet – predsednik fudbalskog saveza Španije suspendovan, zabrana prilaska fudbalerki

Jedanaest članova trenerskog i tehničkog osoblja stručnog štaba ženske fudbalske reprezentacije Španije, prvaka sveta, podnelo je ostavke posle onoga što se dogodilo na dodeli zlatnih medalja, kada je predsednik fudbalskog saveza te zemlje Luis Rubijales uhvatio za glavu i poljubio u usta igračicu Dženifer Ermoso.

Članovi stručnog štaba objavili su saopštenje, podstaknuti stavom Rubijalesa da dokaže svoju nevinost.

"U svetlu neprihvatljivog stava i izjava šefa federacije, doneli smo odluku da podnesemo ostavke na svoje funkcije", navodi se u saopštenju članova stručnog štaba.

Osoblje je takođe potvrdilo da im je naređeno da prisustvuju govoru Rubijalesa u petak.

"Ovo je bilo posebno štetno, jer su mnoge članice stručnog štaba bile prinuđene da sede u prvom redu“, kako bi se sugerisalo da se slažu sa Rubijalesovim primedbama, navodi se u saopštenju.

Zajednička izjava o ostavci usledila je nekoliko sati nakon što je Fifa saopštila da će Rubijales odmah biti suspendovan "iz svih fudbalskih aktivnosti na nacionalnom i međunarodnom nivou" na "početni period od 90 dana, do disciplinskog postupka" koji je protiv njega pokrenut ranije ove nedelje. Njegovu funkciju za to vreme obavlja potpredsednik Pedro Roča Junko.

Disciplinski sudija Fife Horhe Palasio rekao je da "kako bi se očuvala, između ostalih faktora, osnovna prava“ igračice Ermose, Rubijalesu je takođe naređeno "da se uzdrži da lično ili preko trećih lica kontaktira s njom ili pokuša da uspostavi kontakt sa njoj bliskim osobama.

Komitet Fife saopštio je da neće dati nikakve dodatne informacije o disciplinskom postupku dok se ne donese konačna odluka. Nije dat vremenski rok kada će biti doneta odluka koja bi mogla dovesti do sankcija koje se kreću od upozorenja do suspenzije.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара