Читај ми!

Piksi: Ni Mančester siti ne odustaje od napadačkog fudbala, nećemo ni mi, naučili smo lekcije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izjavio je na konferenciji za medije u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi da su "orlovi" stabilizovali odbranu, ali da ne odustaju od napadačkog fudbala.

Fudbalsku reprezentaciju Srbije čekaju prijateljski meč sa Jordanom u Beču 16. juna i duel kvalifikacija za Euro protiv Bugarske 20. juna u Razgradu.

Na spisku nema najvećih zvezda u napadu, a Piksi to objašnjava problemima sa povredama.

"Imamo problema sa personalom, 20. juna imamo izuzetno važnu utkamicu sa Bugarskom, prioritet svih proioriteta. Mitrović ima problem sa stopalom, koji datira šest meseci unazad, još od Mundijala. Vrlo moguće hirurška intervencija. Jović je u finalu Lige konferencija dobio prelom nosa. Danas je operisan. Vlahović je van ekipe zbog prepona. Trpi neverovatne bolove, dogovor je da preskoči i proba da sanira te probleme. Terzić ima operaciju nosa zbog otežanog disanja. Gaćinović prepone, Veljković i Radonjić sa mišićem. To je to. Što se tiče napada, sa Dejanom Joveljićem i Đorđem Jovanovićem smo pokriveni. Svi će dati svoji maksimum. naročito 20. juna", naveo je Piksi.

Neće biti naknadnog pozivanja, jer je pravila da će igrači sa šireg spiska ući na uži spisak.

"Neću zvati naknadno nikog. Ne brinite, i ovo je dovoljno. Žao mi je što nisu svi na okupu, moramo da se prilagodimo. Povređen igrač i kad ga nokat boli ne treba da igra, tu lekciju smo naučili", rekao je Stojković.

Pre utakmice u Bugarskoj, igra se protv Jordana, u kom će selektor izvesti kombinovani sastav.

"Utakmica sa Jordanom poslužiće da dobiju šansu pkjedini igrači. Svakako će nosioci igre protiv Bugarske imati minutažu. Bilo bi vrlo glupo da isti tim igra dve utakmice" istakao je Stojković.

Na stadionu "Austrija" biće sigurno priličan broj naših navijača koji žive u beču i okolini.

"Zanima me da im se odužimo dobrom igrom i rezultatom. Želimo da se pokažemo u pravom svetlu", kratko je prokomentarisao Stojković.

Na pitanje novinara RTS-a Nemanje Matića o zvanju favorita i već upisana tri boda protiv Bugarske, Piksi ističe da to nije garantovano.

"Sve razumem. Navijački gledano, ne možete to da promenite. Svaka utakmica je teška, pored važnosti koju nosi, naročito one gde se upisuju bpodovi pre nego se odigraju. Srbija mora da bude maskimano skoncentrisana, spremna i da sa velikim optimizmom da odemo u Bugarsku. Neka bude da jesmo favoriti, ali svaki segment mora da se opravda. Želimo pobedu, neće biti lako, ali verujem da smo dovoljno kadri pored svih problema, da ova grupa igrača može da se suoči sa izazovom pred njima", istakao je Piksi.

Stojković je odustaje od ideje napadačkog fudbala, ali sa popravljanjem u odbrani.

"Ni Mančester siti ne odustaje od svog stila fudbala. Ekipe pokazuju ono u čemu su jake. Bilo bi nefer ne dati šansu da se ne prikaže talenat. Da biste pobedili morate da date gol, to znači da napadate. Utakmica može da ima svoj tok, Srbija je pokazala da uz dobru igru ima i dobre rezultate. Ne kažem da Srbija ne može da se brani, možemo i te kako. Primili smo jedan gol u dosadašnjem toku kvalifikacija, kao dokaz stabilnosti u poslednjoj toni. Sa tom vizijom moramo da nastavimo dalje. Imamo dovoljno igrača u napadačkoj zoni", rekao je Stojković.

Duge seuzone predstavljaju probleme svim reprezentacijama i tome mora i naša nacionalna selekcija da se prilagodi.

"Posle završenih obaveza igrači moraju da imaju pet-šest dana odmora, pa u mini pripremama da dođu do daha. Kalendar je takav, kakav je, ali je za sve isti. Imamo još osam dana do meča u Bugarskoj, dovoljno vremena da se pripremamo. Nije za samo dva dana, imamo vremena. Jordan je zagrevanje. Prioritet je meč u Razgradu u 21 sat", odgovorio je Stojković.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара